Het regent nieuwe telefoons. Deel 3


Vandaag het laatste deel van onze Sinterklaas serie. Wij helpen je met de zoektocht naar je nieuwe mobiel!

Voor zij die door de bomen het bos niet meer zien, hebben we dit artikel geschreven. Vandaag deel 3, het laatste deel van deze speciale serie waarin we alle modebewuste telefoons en het zakelijke assortiment zullen bespreken. Deel 1 en 2 kun je hier rustig nog eens nalezen.

5. De modebewuste fashion victim
Het is vandaag de dag niet alleen handig om een mobiele telefoon op zak te hebben, nee je geeft er ook een statement mee. Zo zullen wat meer behouden mensen voor Nokia gaan, de innovatieve creatieveling met een iPhone lopen en de patriottische Nederlander met een Philips zijn belzaken regelen.

Fabrikanten spelen daar handig op in en creëren een bepaalde sfeer rondom een toestel zodat de doelgroep die ermee voor ogen gehouden is zich voelt aangesproken. Een relatief nieuw verschijnsel is de telefoon speciaal bedoeld voor vrouwen, modebewuste vrouwen welteverstaan. Met, naast een aantrekkelijk maagdelijk wit of kleurvol uiterlijk, ook eigenschappen zoals een vrouwen- (roze) kalender en een beeldscherm met spiegeleffect. Ideaal om even snel je make-up bij te werken.

Nokia 7360 Pink EditionNokia 7373Nokia 7390
Nokia's L'Amour collectie

Kennen we de L'Amour collectie van Nokia nog? Toestellen uit deze collectie onderscheiden zich door het toegepaste kleurenschema en de veelal creatieve vormfactor. De in swifel vorm gegoten 7373 en de 7390 die als clamshell is uitgevoerd.

Samsung E500 Brown EditionSamsung E500 Pink RibbonSamsung E500 White Edition
Samsung's E500 serie met de Brown, Pink Ribbon en White Edition

Een ander merk wat veel bij vrouwen in de smaak valt zijn de Samsung modellen. Dit komt onder andere doordat Samsung vaak met kleine clamshell modellen komt, iets wat naast handig ook vaak met "vrouwelijk" wordt geassocieerd. Vooral de E500 serie van Samsung is met eerder genoemde eigenschappen en het aantrekkelijke uiterlijk geschikt voor deze doelgroep; E500 Brown Edition, E500 Pink Ribbon Edition en de E500 White Edition. Maar dit zijn al redelijk gedateerde modellen (2006).

LG KE970 ShineLG KE500LG KE850 Prada
Een greep uit LG's collectie met de Shine, KE500 en de Prada

Wil je ook nog een beetje met de tijd mee dan ga je voor de LG Shine of voor de KE500. LG staat erom bekend om veel zilverachtige kleuren te gebruiken wat een stijlvolle uitstraling geeft. Wil je echter ook nog wat bijzonders in je tasje? Dan moet je voor de LG Prada gaan! Dit toestel wordt alleen via het aanraakgevoelige scherm bediend, wat wel enige ervaring vereist. Om krassen tegen te gaan wordt het toestel speciaal geleverd met een Prada beschermhoesje. Zie ook onze review over dit toestel.

Een ander merk wat we genoemd willen hebben is Alcatel, en dan met name de Elle serie. De toestellen in deze serie zijn al wat langer verkrijgbaar (sommigen echter al niet meer) maar daardoor wel erg betaalbaar. Als je een winkel kunt vinden tenminste waar ze nog verkocht worden. De Alcatel Elle No. 3 is nog niet verkrijgbaar, misschien iets voor de kerst?

6. De zakelijke gebruiker
De mobiele telefoon wint steeds meer terrein op zakelijk gebied. Dit komt onder andere doordat de elektronica steeds kleiner wordt en daardoor over meer mogelijkheden beschikt. De PDA is hierdoor de grootste verliezer want mobiele telefoons beschikken veelal over dezelfde eigenschappen zoals volwaardige agendafuncties en bieden daarnaast voldoende ruimte aan uitgebreide contactgegevens. Voor zij die zelf mogen kiezen uit een 'mobieltje van de zaak' is er vandaag de dag voldoende keus. Ook de onderlinge concurrentie onder fabrikanten om met een state-of-the-art smartphone te komen helpt mee (of juist niet) aan het grote aanbod van dergelijke zakelijke telefoons.

BlackBerry 8820
De BlackBerry 8820 en 8310 beschikken naast GPS over een volledig toetsenbord

Denken we aan een zakelijke telefoon dan denken we al gauw aan een smartphone. En het liefst één met een volledig Qwerty toetsenbord. Handig om snel mee te kunnen e-mailen of notities te maken. BlackBerry beschikt al sinds mensenheugenis over een dergelijk toetsenbord en is daardoor erg populair onder deze doelgroep. Maar ook de opmars van Windows Mobile toestellen, van bijvoorbeeld HTC, in dit segment is een interessante trend. Deze toestellen zijn weliswaar wat groter en zwaarder dan andere toestellen maar de gebruikerswensen zijn ook heel anders.

De zakelijke gebruiker wil kunnen al zijn gegevens van kantoor kunnen synchroniseren zodat deze ook beschikbaar zijn onderweg. Maar ook de beschikbaarheid van e-mail (liefst push), toegang tot het bedrijfsnetwerk en het gebruik Office toepassingen zijn de voornaamste wensen van de zakelijke doelgroep. De grote keuze aan databundels, en de flat-fee abonnementen vormen een stimulans waardoor smartphones erg in opmars zijn.

HTC TyTN II
Het huidige vlaggenschip van HTC; de TyTN II

We noemden al even het merk HTC. Dit merk timmert erg aan de weg als het gaat om het uitbrengen van technologisch hoogwaardige Windows Mobile smartphones met veel eigenschappen. Een erg populair toestel van dit Taiwanees merk is de onlangs uitgebrachte TyTN II. Dit toestel beschikt over een relatief groot beeldscherm waarachter een volwaardig toetsenbord schuilgaat. Tevens is het beeldscherm iets in hoogte te "knikken" zodat het beter af te lezen is. Dit toestel beschikt over een snelle 3G verbindingsmogelijkheden zoals UMTS en het snellere HSDPA. Hierdoor zijn e-mail's snel binnen te halen en kunnen gegevens snel opgehaald en verstuurd worden. Omdat het toestel is uitgerust met het Windows Mobile 6 besturingssysteem is hij eenvoudig te synchroniseren met je Windows Desktop op kantoor, of zelfs thuis.

Nokia 9300iNokia E61
Smartphones zonder camerafunctie

De HTC's zijn doorgaans uitgerust met een camera. Is deze niet toegestaan bij jou op de werkvloer dan is er nog steeds voldoende keuze. Nokia heeft hiervoor de 9300i en de E61 beschikbaar. Beide toestellen draaien onder het Symbian besturingssysteem maar worden geleverd met voldoende software om ook met Windows software, zoals Exchange en Outlook, te synchroniseren. Beide toestellen zijn inmiddels wel wat gedateerd maar zijn wel een uitstekende keuze als een camera taboe is.

Nokia E90 CommunicatorNokia E51
De Nokia E51 valt in het niet bij de E90 Communicator, maar vergis je niet

Nieuwere Nokia smartphones beschikken wel over een camera. De E90 Communicator is hier een goed voorbeeld van. Veel functies in een behoorlijk stevige verpakking. Wil je echter voor wat kleiners gaan, maar niet willen inleveren op functies dan raden we zeker de E51 aan. Dit toestel valt niet echt op in het geweld van smartphones maar doet zeker niet onder voor zijn collega's. Zo beschikt dit toestel over verbindingsmogelijkheden als infrarood, bluetooth, HSDPA en WiFi. Naast dat is het toestel erg aantrekkelijk geprijsd. Zelfs bij het goedkoopste abonnement betaal je voor de E51 vaak niet meer dan 250 euro (GSMTrack).

Sony Ericsson P1i
De eigenwijze en stijlvolle P1i van Sony Ericsson

Ben je echter een liefhebber van het merk Sony Ericsson, dan is de P1i het overwegen zeker waard. Dit is het huidige topmodel van Sony Ericsson en de opvolger van de populaire P990i. De Sony Ericsson onderscheidt zich door het stijlvolle uiterlijk. Maar let wel voor aanschaf op dat de P1i niet 'echt' over een volledig toetsenbord beschikt. Elke toets heeft twee betekenissen, zo is drukken naar links één letter en drukken naar rechts een andere. Dit heeft als voordeel dat de P1i wat kleiner is dan zijn concurrenten maar het gebruik vergt wel nodige ervaring. En laat tijd nou vaak iets zijn wat de hedendaagse manager mist.

Een ander belangrijke eigenschap die we nog niet besproken hebben is GPS navigatie. We zien dat navigatieapparatuur het momenteel al moet afleggen tegen nieuwe generatie mobiele telefoons. De Nokia N95 en de nieuwe N95 8GB beschikken al over GPS maar zijn meer gericht op multimedia liefhebbers. De eerder genoemde HTC TyTN II beschikt overigens ook over een GPS ontvanger.

E-ten glofiish X600E-ten glofiish X800
De zakelijke navigatie smartphone's van E-ten

E-ten heeft ook enkele toestellen die over een GPS ontvanger beschikken die wel speciaal gericht zijn op de zakelijke gebruiker. De inmiddels verkrijgbare E-ten glofiish X600, verkrijgbaar bij Smartphonestunts.nl, en de X800, oa bij Typhone verkrijgbaar, zijn hier een voorbeelden van. Verwacht overigens niet veel van de aanwezige navigatiesoftware, daarvoor hebben we betere alternatieven.

Mio A501
Met de A501 van Mio raak je de weg niet snel kwijt

De Mio A501 is hiervoor wellicht een betere keus. Mio is het bedrijf wat bekend staat vanwege haar losse navigatiesystemen, en heeft daardoor een naam hoog te houden. De A501 is onder andere verkrijgbaar bij Smartphonestunts via de link hier.

We hebben je hopelijk wat kunnen helpen met je zoektocht naar je nieuwe mobiel. Iets wat vandaag de dag steeds moeilijker wordt met de hoeveelheid mobiele telefoons. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan. Klik daarvoor hier om op ons uitgebreide zoekscherm te komen. Vul hier de belangrijkste eigenschappen in en laat ons zoeken. Vergelijk de resultaten en vind je Nieuwe Mobiel. Succes!


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel