Specificaties BlackBerry KEY2 bekend


Nadat we eerder al de persrenders van de BlackBerry KEY2 ontvingen, volgen nu de specificaties. En niet zomaar enkele, de gehele specificatielijst van het nieuwe toestel ligt op straat. Hiermee lijkt de KEY2 geen enkele geheimen meer te kennen voor ons.

De speclijst werd gepubliceerd op het account van @evleaks en bevestigt een groot deel van wat we al wisten. Een 4,5 inch groot IPS-scherm bijvoorbeeld, een volledig toetsenbord bestaande uit 35 knoppen en in de spatiebalk een vingerafdrukscanner, en dan nog de dubbele camera achterop. Nu weten we echter ook dat het scherm een resolutie kent van 1620 bij 1080 pixels, het toetsenbord achtergrondverlichting heeft en de dubbele camera bestaat uit twee 12 megapixel sensors met een f/1.8 en f/2.6 lens.

BlackBerry KEY2 speclijst
Klik voor groot

Zijn er dan ook opvallende zaken? Jazeker. Zo past TCL het verouderde Gorilla Glass 3 toe terwijl versie 5 al voor handen is. Ook komt er geen 32 GB instapmodel meer, geheugenuitvoeringen beginnen nu bij 64 en eindigen bij 128 GB. Verder wordt Android 8.1 voorgeïnstalleerd en zal er gebruik worden gemaakt van de eigen BlackBerry Launcher. Verder verschilt de BlackBerry KEY2, op papier althans, niet met de bestaande KEYone. En toch zijn we nieuwsgierig in hoe BlackBerry de dubbele camera gaat toepassen. Qua specs vermoeden we een zoomfunctie, gelet op de verschillende aperture en beeldhoek. En dan zijn we ook nog erg benieuwd naar het uithoudingsvermogen. Daar wordt namelijk met geen woord over gerept in deze specsheet en als de BlackBerry KEYone ons iets geleerd heeft dan moet die zeer hoog zijn.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel