3843

· 1 reactie


Uiterlijk

Op papier is een 5,5 inch telefoon natuurlijk immens. Een flagship-telefoon met de afmetingen van een phablet zonder dat LG hem als phablet aanprijst. Ook in het echt is de G3 groot, al wordt dat door diverse cosmetische en ontwerptechnische aspecten goed verhuld.

De voorzijde wordt gekenmerkt door een grote zwarte glasplaat. Deze is tot aan de rand doorgetrokken en wordt alleen onderbroken door een grijze LG-balk onderaan het scherm. Hier zit een subtiel cirkel-patroon in maar is niet voelbaar omdat het achter het glas zit. Bovenaan vinden we de luidspreker-gril met links de diverse sensoren en een selfie-camera.

Achterop vinden we onder de cameramodule de vernieuwde bedieningsknoppen. Ze is de powerknop beter op de tast te herkennen en steken de knoppen niet meer zo ver uit als bij de G2. De G3 ligt daardoor stukken steviger op je bureau. Al wiebelt hij nog steeds maar dit keer vanwege de bolling van het toestel. Rechts van de camera zit een tweekleurige LED-flitser en links een mysterieuze zwarte module. Dit is de laser autofocus te zijn waarover later meer. Links onderin zit een zilverkleurige gril met daarachter een opvallend luide luidspreker.

De achterkant is van plastic en kan verwijderd worden. Je kunt dus zelf de batterij vervangen. In plaats van een plastic look kiest LG voor een meer premium metalen uiterlijk. Zoals we het begrepen hebben zijn metaaldeeltjes in de verf verwerkt zodat een 'Brushed Aluminium'-look ontstaat. Erg mooi en subtiel bovendien. Ondanks dat voelt het toestel nog wel gewoon plastic aan. Een ander groot voordeel is dat het toestel vrij ongevoelig is voor vingerafdrukken.

Doordat bij de LG G3 de bedieningsknoppen op de achterkant zitten zijn de zijkanten vrij van knoppen. LG kiest daarvoor om een extra kleine schermrand te krijgen. Dat is te rechtvaardigen al is niet iedereen fan van de knoppen op de achterkant. Feit is wel dat je niet per ongeluk een volumeknop indrukt als je het toestel beetpakt. Ook is het toestel eenvoudiger in een universele carholder te plaatsen. Al kun je dan weer niet zonder meer bij de volumeknoppen. Ach, er is ook altijd wat.

De bovenkant kent een infrarood-zender en we treffen er de tweede microfoon aan die voor ruisonderdrukking moet zorgen. Onderop zitten de aansluitingen voor de koptelefoon en de oplader. Hier tussenin zit de hoofdmicrofoon.

In de praktijk ondervonden we toch geregeld problemen om de G3 met één hand te bedienen. Of het nu aan de grootte van onze handen ligt, of aan het feit dat de G3 gewoon een forse telefoon is, soms heb je twee handen nodig om er lekker mee te kunnen werken. De vraag is even of dat een probleem is. Wil je onderweg bijvoorbeeld even snel een bericht versturen met één hand, dan zijn er weliswaar trucjes verzonnen om dat mogelijk te maken, echt lekker zal het bedienen met één hand nooit worden.


Prijsvergelijker LG G3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Titanium
€ 315,51 € 315,51   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de LG G3


Praat mee over dit artikel