Exclusief: Mid-range HTC telefoon met Snapdragon 710 verschenen


HTC werkt aan een nieuwe telefoon zo blijkt uit een verschenen benchmark. Het toestel met typenummer 2Q7A100 zou een mid-range model zijn met Snapdragon 710 en aardig wat werkgeheugen. Hiermee lijkt het telefoonavontuur voor HTC voorlopig nog niet ten einde.

Momenteel heeft HTC nog geen telefoons in het assortiment met de Snapdragon 710. Deze door Qualcomm gemaakte chipset kwam halverwege 2018 uit en beschikt over acht kernen. In de chip zijn AI-functies ingebakken, iets waar HTC net als vele andere telecomfabrikanten al langer mee werkt. Vooral de hoeveelheid RAM-werkgeheugen valt op; maar liefst 6 GB. Zagen we eerder deze hoeveelheid alleen bij high-end telefoons terug, tegenwoordig passen fabrikanten ze ook in mid-range toe. HTC lijkt nu te volgen.

HTC 2Q7A100 geekbench

De benchmark van de HTC 2Q7A100 leert ons verder dat Android 9 Pie is geïnstalleerd. Veel meer specificaties zijn momenteel niet voor handen, de benchmark verklapt naast bovenstaande helaas niet meer. Wel kunnen we hem vergelijken met andere Snapdragon 710-telefoons zoals de Nokia 8.1. Ook dat is een mid-range telefoon met Snapdragon 710 ingebouwd en achterop 2 camera's. De HTC scoort dan wel beduidend hoger al zijn dit soort scores niet alleszeggend.

Focus op mid-range

Dat HTC juist nu voor een nieuw mid-range toestel kiest is niet gek. Eind 2018 werd bekend dat HTC de plannen voor een nieuw high-end model even parkeert en zich focust op mid-range. Mogelijk wordt dit nieuwe model onderdeel van de Desire-reeks of de relatief nieuwe U-serie. Een mogelijke lanceerdatum is nog niet bekend. Het aantal productreleases in door HTC de afgelopen jaren al flink naar beneden geschroefd. Dat heeft alles te maken met tegenvallende resultaten. Hopelijk kan dit nieuwe mid-range model daar verandering in aanbrengen.

Via: GeekbenchPraat mee over dit artikel