RIM overweegt BlackBerry Messenger voor Android en iPhone

· 1 reactie


Een goede redenen om een BlackBerry te nemen was tot voor kort altijd 'BlackBerry Messenger'. Maar een teruglopend marktaandeel vereist drastische maatregelen. Waaronder het uitbrengen van de populaire IM-service voor andere platformen.

En dat is precies wat de Canadezen momenteel aan het overwegen zijn. Niet alleen een teruglopend marktaandeel zou verantwoordelijk zijn voor deze rigoureuze stap, het opkomen van concurrerende toepassingen als WhatsApp en Nimbuzz telt even zwaar mee.

BlackBerry Messanger

Veel verder dan een verkennende fase zijn de Canadezen niet. Zo is bijvoorbeeld nog onbekend of de toepassing naar zowel Android als het iOS-platform gebracht gaat worden. Ook of er kosten in rekening worden gebracht is nog onbekend. Wel lijkt het erop dat er minder functionaliteit aanwezig zal zijn dan onder het eigen platform.

Android

De bron van het gerucht is er echter van overtuigd dat een Android-versie momenteel al in de maak is. Wanneer 'BlackBerry Messenger for Android' daadwerkelijk verkrijgbaar zal zijn is niet bekend maar zal zeker nog "dit jaar" zijn.

Bron: BGRPraat mee over dit artikel