Vingerwijzen over duur mobiel internet is begonnen

· 5 reacties


Wie heeft schuld aan de hoge tarieven van mobiel bellen en internetten die onlangs door de operators gepresenteerd werden? Volgens de PvdA zijn het de operators, volgens de VVD is het PvdA.

Martijn van Dam, Tweede Kamerlid van de PvdA, wil een onderzoek laten doen naar de recente prijsverhogingen. Hij vindt het opvallend dat zowel Vodafone, KPN als T-Mobile tegelijkertijd hun de kosten van een abonnement fors verhogen. Van Dam denkt niet dat er prijsafspraken gemaakt zijn, maar denkt wel dat de mobiele telefoon markt niet goed functioneert.

View

Afke Schaart van de VVD, een voormalige PR-medewerkster van KPN, is het niet met Van Dam eens. Volgens Schaart is de PvdA zelf mede-verantwoordelijk, omdat de partij voor de verankering van netneutraliteit is de wet stemde. Daardoor hebben provider niet de vrijheid om dienst als WhatsApp apart te beprijzen, en stijgen de kosten voor een abonnement. Het voorstel om netneutraliteit in de wet te zetten werd gesteund door D’66, PvdA, SP, GroenLinks en PVV.



Praat mee over dit artikel