Nokia N9 duikt op in Nederlandse webshops

· 1 reactie


Onlangs ontstond verwarring of Nokia het nieuwe MeeGo-toestel de N9 wel in Nederland zou uitbrengen. Maar wat blijkt? Het toestel staat al in diverse webshops.

Het gerucht van de "N9-die-niet-kwam" werd met name gevoed doordat blogs elkaar overnamen, waarbij de betrouwbaarheid van het oorspronkelijke bericht naar een tweede plek verschoven werd. De wildste theorieën passeerden vervolgens de revue, de één nog belachelijker dan de andere. Onze favoriet; "het WP7-team van Nokia wil dat MeeGo (en dus de N9) flopt en daardoor brengt Nokia het toestel naar de niet belangrijke markten".

Commercieel bedrijf

Hierbij wordt gemakshalve vergeten dat Nokia een commercieel en beursgenoteerd bedrijf is en het (vooral nu) winst wil maken. Ongeacht hoe of (geheel irrelevant) met welk besturingssysteem. Ander 'probleem' wat de doemdenkers over het hoofd zien; 'import'. Ook al zou Nokia besluiten het toestel niet in Nederland uit te brengen, dan nog weerhoudt dit partijen niet om zelf een scheepslading in te voeren.

Nokia N9 als pre-order

En ziedaar; de N9 duikt op als pre-order in diverse Nederlandse webshops in de kleuren Black, Cyan en Magenta! Nou zijn wij wel de laatsten die enige vorm van waarde hechten aan de term "pre-order". Maar we zagen het wel eerder, namelijk bij de X7. Herinnert u zich die nog? Dat Nokia-toestel zou oorspronkelijk óók niet uitkomen in Nederland maar wat blijkt vandaag de dag? Uitstekend en prima leverbaar! En niet eens als import.

Ons advies is daarom; wacht gewoon rustig af. Nokia is Apple niet. Schrijf je hierboven in voor onze reminder-service, en dan ontvang je vanzelf een e-mail zodra het toestel verkrijgbaar is. En die dag, let op onze woorden, gaat gewoon komen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel