Microsoft en Intel: “Marktaandeel iPad terugdringen tot 50 procent”


De introductie van Windows 8, de nieuwe versie van het desktop OS van Microsoft, is een belangrijk moment voor Microsoft en chippartner Intel. Met Windows 8 willen de bedrijven de tabletmarkt veroveren.

De website Digitimes meldt op basis van bronnen binnen de beide bedrijven dat het doel van Microsoft en Intel is om de het marktaandeel van de iPad terug te dringen tot onder de 50 procent. Op dit moment is de tablet van Apple goed voor een marktaandeel van 70 procent, waarbij Android-tablets verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de overgebleven 30 procent.

201279 201264 windows8

Windows 8 is, anders dan eerdere versies van Windows, opnieuw ontworpen met het gebruik op een tablet-pc in het achterhoofd. Daarbij is vooral goed gekeken naar het ontwerp van Windows Phone. Het design van het smartphone OS van Microsoft is meteen te herkennen in Windows 8. Voor Intel is Windows 8 ook van groot belang, aangezien het bedrijf geen rol van betekenis speelt op de tabletmarkt. De samenwerking met Microsoft moet daarin verandering brengen.

Bron: Digitimes.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel