WileyFox Spark X


WileyFox Spark X
WileyFoX Spark x zwart voorkant linkerzijkant schuin
WileyFoX Spark x zwart overzicht
WileyFoX Spark x wit overzicht
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarWitZwart
Schermformaat
5,5 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten WileyFox Spark X

 • Fraai afgeronde voorkant met 2.5D glas
 • Ruimte voor dubbele microSIM-kaart
 • Ondersteuning voor snel 4G-internet
 • Relatief grote en verwisselbare batterij

Minpunten WileyFox Spark X

 • Scherm niet heel erg scherp

Prijsvergelijker WileyFox Spark X
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 10,50 € 0,00 100 500 MB   Tip
T-Mobile € 17,50 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Telfort € 17,50 € 0,00 150 1000 MB 4G Bekijk
Vodafone € 18,00 € 0,00 150 500 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk
Ben € 10,50 € 0,00 100 500 MB   Bekijk
hollandsnieuwe € 11,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
KPN € 24,00 € 0,00 200 1000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de WileyFox Spark X met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De WileyFox Spark X in het kort

De WileyFox Spark X is de grootste van de Spark-familie. Niet alleen heb je hiervoor een groot scherm tot je beschikking, ook een grote batterij ontbreekt niet. Wat gelijk gebleven is zijn de typische WileyFox-voordelen; Dual SIM en het op Android-gebaseerde Cyanogen-besturingssysteem.

Groot canvas, keurig afgewerkt

Grootste blikvanger op de WileyFox Spark X is natuurlijk z'n forse 5,5 inch scherm. Het Britse WileyFox past een HD-resolutie toe wat gelet op het schermformaat wel wat aan de krappe kant is. Van een afstandje ziet alles er echter wel scherp uit, kom je echter wat dichterbij dan zul je die individuele pixels echt wel gaan zien. Wat het scherm dan wel weer netjes maakt zijn de keurig afgeronde hoeken. Dit zogenaamde 2.5G glas geeft hem een premium uitstraling en het ligt bovendien lekker in de hand. Het frontpaneel wordt niet beschermd door Gorilla Glass maar WileyFox heeft inkopen gedaan bij concurrent Dragontrail. Hierdoor is het scherm toch nog 6x krasbestendiger dan gewoon glas.

WileyFoX Spark x zwart overzicht

Gaat lekker lang mee

Het voordeel van een grote telefoon is dat er ook ruimte is voor een grote batterij. In de WileyFox Spark X is dit niet anders. Binnenin ligt een stevige 3.000 mAh grote batterij. Deze is bovendien ook nog eens verwisselbaar. WileyFox geeft hierdoor een standby-tijd op van 200 uur, of ruim anderhalve week. Dat lijkt ons wat aan de ruime kant maar verwacht wel met enig gemak de dag door te komen. De WileyFox Spark X is uitgerust met 4G-ondersteuning zodat je onderweg snel data kunt binnenhalen en versturen. Thuis maak je gewoon gebruik van WiFi. Helaas ondersteunt hij niet de snellere 5 GHz band. Als je dat echter niets zegt dan zul je het ongetwijfeld ook niet missen.

Belangrijkste WileyFox Spark X specificaties

 • Gelamineerd 5.5 inch IPS-scherm met 2.5D Dragontrail-glas
 • Selfiecamera van 8 megapixel groot
 • Quadcore MediaTek MT6735-processor op maximaal 1,3 GHz + 2 GB aan RAM
 • Onderweg snel mobiel internetten dankzij 4G/LTE
 • 13 megapixel hoofdcamera met Samsung-sensor en Full HD video
 • Verwisselbare 3.000 mAh grote batterij
 • Ondersteunt Dualsim (type MicroSIM)
 • 16GB opslaggeheugen (uitbreidbaar tot 64 GB via microSD-kaartje)
 • Bekijk alle WileyFox Spark X specs

Samsung-camera

WileyFox heeft de Spark X uitgerust met 2 hoge resolutie camera's. Achterop zit een 13 megapixel Samsung-camera met autofocus en Full HD-video in maximaal 30 frames per seconde. Voorop zit een 8 megapixel exemplaar bedoeld voor selfies. Hiervan is de focus vast maar heel erg is dat niet, je maakt hiermee simpelweg geen extreme close-ups. Net als alle andere WileyFox-telefoons kun je ook in de Spark X een dubbele simkaart kwijt. Handig voor wie er 2 heeft liggen of voor het werk een aparte telefoon moet meeslepen. Ook vertrouwd is dat dit toestel draait onder het Cyanogen-besturingssysteem. Dat is gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow en je kunt hierdoor gewoon je vertrouwde Android-apps downloaden en gebruiken. Om al dit geweld aan te sturen is er gebruik gemaakt van een MediaTek MT6735-processor met vier kernen op maximaal 1,3 GHz. Genoeg paardenkracht dus om alles soepel te laten draaien.

Goedkoopste WileyFox Spark X prijzen

Wie op zoek is naar de WileyFox Spark X kan deze met een abonnement kopen of als los exemplaar. Het voordeligst is momenteel € 125. Dat is alweer een redelijk verschil met toen het toestel voor het eerst verkrijgbaar was. Wie als eerste met een toestel gezien wou worden moest toen een stevige € 168 neerleggen. Naast los kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het toestel in combinatie met een abonnement te kopen. Je hebt al een Spark X vanaf 10,50 euro per maand zonder vooraf bijbetalen. Dat is wel bij een tweejarig abonnement. Alle abonnementen van één jaar vind je op deze abonnementspagina. Daar kan je in het filter links bovenaan zoeken op de abonnementsduur. Op die pagina kun je ook zoeken naar een bepaald aantal sms’jes, belminuten en MB’s. Tevens vind je er zoekfilters waaronder de downloadsnelheid en maximaal maandbedrag. Er valt vervolgens te kiezen uit de modellen White (wit) en Black (zwart). Wat geheugenopslag betreft valt er weinig te kiezen, er is alleen een 16 GB variant beschikbaar. Mocht dat toch echt te weinig zijn dan kun je zelf altijd nog een MicroSDXC-geheugenkaartje aanschaffen.


Video over de WileyFox Spark X

Onze vrienden van @Coolblue hebben de WileyFox Spark + en Spark X uit de verpakking gehaald om ze aan een nadere inspectie te onderwerpen. Zelfs een uitgebreide cameratest ontbreekt niet!


Concurrenten van de WileyFox Spark X

Vergelijk de WileyFox Spark X met deze producten


Praat mee over de WileyFox X