Wiko Sunny


Wiko Sunny
Wiko Sunny zwart achterkant
Wiko Sunny zwart voorkant rechterzijkant
Wiko Sunny zwart linkerzijkant
Wiko Sunny zwart achterkant rechterzijkant
Wiko Sunny zwart rechterzijkant
Wiko Sunny bleen achterkant
Wiko Sunny groen overzicht
Wiko Sunny pink achterkant
Wiko Sunny rood achterkant
Wiko Sunny wit achterkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarGroenRoodRozeWitZwart
Schermformaat
4,0 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten Wiko Sunny

 • Compacte en kleurrijke vormgeving
 • Uitgekomen met recente Android-versie
 • Vrij krachtige processor voor deze prijs
 • Ruimte voor dubbele simkaart

Minpunten Wiko Sunny

 • Niet erg goed in schieten van selfies

Prijsvergelijker Wiko Sunny
  Prijs Incl. bezorging    
Kijkshop € 55,99 € 60,23   Bekijk
wehkamp.nl € 59,00 € 59,00   Bekijk
bol.com € 59,00 € 59,00   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Wiko Sunny


De Wiko Sunny in het kort

Met de Wiko Sunny haal je een voordelige smartphone in huis met een vrolijk en kleurrijke behuizing. En laat z'n formaat je niet afleiden; de Sunny is een redelijk capabele telefoon met eigenlijk maar één grote uitzondering.

Geen selfietelefoon, wel selfies

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; de camera van de Sunny is niet heel erg hoog in resolutie. Dat hoeft niet erg te zijn. Zo is 5 megapixel nog altijd hoog genoeg om foto's op Facebook of Snapchat te delen. Handig is daarbij ook de Smile-shot-functie waarbij een foto genomen wordt als iemand lacht. Anders wordt het met de selfiecamera. Die kent een VGA-resolutie en dat is eigenlijk te laag om fatsoenlijke selfies te maken. Wederom hoeft dat geen probleem te zijn, als je dat tenminste niet erg vindt. Verder zit de Wiko Sunny eigenlijk heel erg goed in de specificaties. Zo is een quad-core processor ingebouwd wat voor een instaptelefoon erg netjes is. Ook kwam de Sunny uit met op dat moment de meest recente Android-versie; Android 6.0 Marshmallow. Vaak voorzien fabrikanten dergelijk goedkope telefoons van een veel oudere Android-versie. Je loopt dus niet meteen al achter.

Wiko Sunny groen overzicht

Kleine krachtpatser

De Wiko Sunny is vanwege z'n 4 inch scherm erg compact. Hij ligt daarom ook lekker in de hand en past moeiteloos in iedere broekzak of tas. Het achterkantje laat zich eenvoudig verwijderen en kan desgewenst ingeruild worden voor een andere kleur. Het stelt je ook in staat om de batterij te verwisselen. Handig om bijvoorbeeld een reserve op zak te hebben die vol is. Zo zit je nooit zonder lege telefoon. Handig is verder dat er ruimte in de Sunny is voor twee simkaarten. Die kunnen gelijktijdig aangemeld zijn op het netwerk waardoor je op twee nummers bereikbaar bent. Natuurlijk hoef je dat niet te gebruiken maar wie over twee simkaarten beschikt kan voortaan één telefoon thuislaten.

Belangrijkste Wiko Sunny specificaties

 • 8GB aan opslaggeheugen, uit te breiden met microSD-kaart tot 64GB
 • Compact 4.0 inch TFT-scherm met 800x480 pixels resolutie
 • Quad-core processor op 1,3 GHz (type Cortex-A7)
 • Meerdere Micro-SIMkaarten gebruiken dankzij Dual SIM ondersteuning
 • 5 megapixel camera met glimlachherkenning
 • Bekijk alle Wiko Sunny specs

Beginner, instap of reserve?

Het moge duidelijk zijn dat de Wiko Sunny een zeer betaalbare en compacte smartphone is. Ideaal misschien als beginnerstelefoon of als reservetelefoon. Wel ontbreekt de mogelijkheid om snel onderweg te internetten via 4G. Thuis is dat minder erg wanneer je met WiFi verbonden bent. De ingebouwde batterij is met 1.200 mAh wat aan de krappe kant. Mogelijk kom je desondanks de dag wel door omdat het scherm, wat doorgaans de grootste stroomvreter is, niet erg groot is.

Goedkoopste Wiko Sunny prijzen

Van de Sunny zijn momenteel alleen losse prijzen bekend. Zo heb je al voor €59 een los toestel in bezit. Wiko brengt de Sunny uit in de uitvoeringen: Bleen (groen), Flashy Red (rood), Hot Pink (roze), Pure White (wit) en Black (zwart). Er is alleen een uitvoering met 8 GB aan opslaggeheugen verkrijgbaar. Daar is trouwens wel eenvoudig wat aan te doen door zelf een geheugenkaartje (MicroSDHC) aan te schaffen.


Concurrenten van de Wiko Sunny

Vergelijk de Wiko Sunny met deze producten


Praat mee over de Wiko Sunny