Wiko Freddy


Wiko Freddy
Wiko Freddy zwart achterkant
Wiko Freddy groen linkerzijkant
Wiko Freddy groen overzicht
Wiko Freddy groen achterkant
Wiko Freddy groen rechterzijkant
Wiko Freddy oranje achterkant
Wiko Freddy red achterkant
Wiko Freddy wit achterkant
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
VerkrijgbaarGroenOranjeRoodWitZwart
Schermformaat
5,0 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten Wiko Freddy

 • Voordelige 4G-telefoon
 • Vrolijke en kleurige vormgeving
 • Royaal 5 inch scherm voor deze prijs
 • Zoals altijd bij Wiko ruimte voor 2 simkaarten

Minpunten Wiko Freddy

 • Geen selfiecamera aanwezig

Prijsvergelijker Wiko Freddy
Tip: Gratis Wiko Freddy met abonnement vanaf € 11,50 per maand
Maandelijks Eenmalig Looptijd Minuten Data    
T-Mobile € 12,50 € 0,00 24 mnd - -   Bekijk
Simyo € 39,00 € 33,00 12 mnd 1250 4000 MB   Bekijk
Ziggo € 9,00 € 84,00 1 mnd 75 300 MB 4G Bekijk
Ben € 8,50 € 0,00 24 mnd 100 500 MB   Bekijk
Telfort € 10,00 € 0,00 24 mnd 300 -   Bekijk
KPN € 12,00 € 0,00 12 mnd 150 -   Bekijk
Vodafone € 12,50 € 0,00 24 mnd 150 -   Bekijk
hollandsnieuwe € 13,00 € 0,00 24 mnd 1000 1000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Wiko Freddy met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
Simpel abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Wiko Freddy in het kort

Freddy, Wiko Freddy. Dat is de naam van deze vrolijke, kleurrijke en betaalbare smartphone met Android. Volgens Wiko is Freddy ook een snelle jongen. Dat komt door z'n 4G-ondersteuning. Altijd snel internet onderweg dus. Wat je allemaal nog meer in huis haalt leggen we hieronder graag uit.

Slim en handig

Wiko is een Engels bedrijf dat bekend staat om z'n Android-telefoons met Dual SIM-ondersteuning. De Wiko Freddy is hierin geen uitzondering: je kunt dus gelijktijdig twee simkaarten gebruiken. Combineer bijvoorbeeld een data-abonnement met snel 4G met een prepaid-kaartje waarmee je alleen af en toe belt. Zo bespaar je kosten en ben je lekker slim bezig. Wat ook slim is is de speciale Wiko gebruikersinterface. Deze maakt de Android-ervaring net even iets eenvoudiger en voegt enkele handige mogelijkheden toe.

Wiko Freddy groen overzicht

Vlotte jongen die Freddy

Met de Wiko Freddy laat Wiko zien dat je prima een snelle 4G-telefoon kunt hebben voor weinig geld. En je krijgt zelfs een royaal 5 inch scherm. Dat is groot genoeg voor dagelijks gebruik en om langere tijd zonder turen naar te kijken. Vanuit elke hoek want Wiko past een zogenaamd IPS-paneel toe. Dat maakt grote kijkhoeken mogelijk en geeft altijd een realistische kleurweergave. Om alles snel te laten verlopen zit binnenin een quadcore-processor weggestopt die alles wat je hem voorlegt snel afhandelt. Meerdere apps draaien is ook geen enkel probleem voor deze alleskunner. Wat de Wiko Freddy echter niet kan is selfies maken. Daarvoor ontbreekt een camera aan de voorkant. Selfies zul je met de 5 megapixel camera aan de achterkant moeten maken. Gelukkig ondersteunt die smileshot die automatisch een foto maakt als hij een glimlach herkent. Emo's hebben hier alleen niets aan.

Belangrijkste Wiko Freddy specificaties

 • Keurig 5.0 inch scherm van IPS-type
 • Snel mobiel 4G-internet onderweg
 • Twee simkaarten gebruiken dankzij Dualsim-ondersteuning (type Micro SIM)
 • 8GB ingebouwde opslag, via microSD-kaart uitbreidbaar tot 64GB
 • Quadcore-processor (Snapdragon 210) op maximaal 1,1 GHz & 1 GB aan werkgeheugen
 • 5-megapixelcamera aan de achterkant inclusief HD-video

Geen gesloten boek

Dat de Wiko Freddy voordelig in aanschaf is wil niet zeggen dat het een doodsaaie telefoon is. Ja, de Freddy is van plastic maar doordat Wiko gebruik heeft gemaakt van verschillende kleuren is een speels uiterlijk ontstaan. Er zijn verschillende combinaties verkrijgbaar, zoek die uit die het beste bij je persoonlijkheid past. Is dat niet genoeg dan heeft Wiko een aantal speciale accessoires voor de Freddy gemaakt. De WiCube bijvoorbeeld. Dat is een hoesje met een kaft die daarmee automatisch het beeldscherm beschermt. Toch is de WiCube geen gesloten boek, je kunt zelfs ingeklapt nog notificaties en andere meldingen bekijken.

Wiko Freddy prijzen

Wie op zoek is naar de Freddy kan deze met een abonnement kopen of los. Wij vonden al vanaf € 91 een webshop voor je. In combinatie met een abonnement behoort trouwens ook gewoon tot de mogelijkheden. Je hebt al een gratis Freddy vanaf 8,50 euro per maand. Je hebt dan overigens wel een 2-jarig abonnement. Ga je liever voor een kortere looptijd klik dan door naar deze abonnementspagina. Daar kun je in het zoekscherm links bovenaan zoeken op de abonnementsduur. Op diezelfde pagina kun je ook abonnementen zoeken met een bepaald aantal sms’jes, minuten en natuurlijk MB’s. Daar vind je ook zoekopties zoals de internetsnelheid en maximaal maandbedrag. Er valt vervolgens te kiezen uit de kleuren groen (Bleen), oranje (Orange), rood (Red), wit (White) en zwart (Black). Er is alleen een uitvoering met 8 GB aan intern opslaggeheugen verkrijgbaar. Daar is echter eenvoudig wat aan te doen door een geheugenkaart (type MicroSDHC) aan te schaffen.


Video over de Wiko Freddy

Echt populair lijkt de Wiko Freddy niet. We konden alleen dit Franstalige filmpje vinden waarin het toestel wordt uitgepakt. Zie je meteen wat er allemaal bijgeleverd wordt


Concurrenten van de Wiko Freddy

Vergelijk de Wiko Freddy met deze producten


Praat mee over de Wiko Freddy