Vodafone 360 H1 review


Sociale netwerken als Hyves en Facebook spelen bij veel mensen een steeds grotere rol in hun leven.

Sommigen gaan daarin zo ver dat ze deze netwerken permanent willen kunnen bijhouden en op de hoogte willen zijn van waar hun vrienden zich bevinden en wat ze doen. Daar hebben ze dus een apparaat voor nodig dat ze altijd bij zich hebben. Een integratie met de mobiele telefoon lijkt ideaal. Op deze groep mensen mikt Vodafone met de in september gepresenteerde Vodafone 360-service en het door ons geteste toestel: de Vodafone 360 H1.

Door zijn prijs en specificaties valt de Vodafone 360 H1 in het topsegment en zal onder andere moeten concurreren met de HTC Hero, HTC HD2 en Samsung Omnia II. Vooral de strijd met de toestellen van HTC is interessant omdat dat tot nu toe het enige merk is dat ook integratie van sociale netwerken met het telefoonboek mogelijk maakt. Wij waren erg benieuwd hoe Vodafone 360 en de H1 samen zouden functioneren en hebben dat natuurlijk kritisch bekeken.

Wat zit er bij het toestel?

De Vodafone 360 H1 wordt geleverd in een wit, vierkant doosje waarop opnieuw duidelijk wordt gemaakt waar het bij dit toestel helemaal om draait. Na het openklappen van het deksel treffen we als eerste bovenin het toestel aan. Halen we het toestel en de houder eruit dan vinden we een grillig gevormd eierdoosje met daarin een headset bestaande uit twee delen met in-ear dopjes, een oplader, USB-kabel, en wat informatie over veilig gebruik en een snelstartgids. De accessoires zien er netjes uit en voelen degelijk aan. De headset heeft een 3.5 mm audio jack en de batterij een capaciteit van 1500 mAh.

Een uitgebreide handleiding kan gedownload worden van de Vodafone 360 internetsite en PC-software staat op het toestel. De H1 kan ook overweg met MicroSD kaartjes maar daar wordt er geen van meegeleverd, wellicht omdat het toestel standaard al over 16GB opslagcapaciteit beschikt. Jammer genoeg ontbreekt een hoesje.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel