T-Mobile G1 review


We reviewen vandaag de Android telefoon van Google. Hoewel gebouwd door het oude en vertrouwde HTC is het besturingssysteem gloednieuw en gemaakt door het immer machtiger wordende Google.

Steeds meer toestellen gebruikten al Google applicaties en het is dan ook niet een hele grote sprong voor Google om een eigen besturingssysteem uit te brengen waarin alles perfect geïntegreerd moet worden.

Het woord op internet was dat dit toestel een iPhone killer zou zijn, of althans stevige concurrentie zou bieden. Hoewel dit qua functionaliteit aardig juist is, komen fans van strakke designs toch wat tekort. Qua uiterlijk zou je het toestel eerder associëren met bijvoorbeeld de inmiddels vrij oude MDA Vario II van T-Mobile. Nog een belangrijke overeenkomst met de iPhone is in ieder geval de exclusiviteit die T-Mobile wederom heeft weten te bedingen. Er moet bij T-Mobile een abonnement afgesloten worden, en op een andere manier is het toestel vooralsnog niet te koop op de Nederlandse markt.

Maar wat heeft de G1 eigenlijk allemaal te bieden? Heel veel is het korte antwoord. Het langere antwoord gaat ongeveer zo; een 3.2 inch touchscreen met er onder een volledig QWERTY toetsenbord en de aller-snelste mobiele verbindingsmogelijkheden inclusief WIFI. Dat maakt het toestel ideaal om het internet mee rond te surfen en zo nodig hele kantjes vol aan e-mails te typen. Een bijzonder item kennen we in andere vorm van de iPhone, de mogelijkheid extra applicaties te installeren. Ook hier kunnen allerlei software ontwikkelaars hun eigen programma's maken die veelal gratis te downloaden zijn. Verder beschikt het toestel over GPS, een 3.2 megapixel camera en microSD opslag.

Wat zit er bij het toestel?

In de redelijk saaie, maar niet onaardige doos zitten de volgende items; één T-Mobile G1, een oplader, een losse USB kabel, snel start gids, headset, 2 GB microSD geheugenkaart en een beschermhoesje.

Eigenlijk is alles van uitstekende kwaliteit behalve dan weer de headset. Headsets schijnen bijzaak te zijn voor de telefoonbouwers van onze tijd, en toch adverteren ze graag dat hun apparaat goed is in muziek afspelen. Meestal doen we er niet al te moeilijk over, maar in dit geval is er geen 3.5mm audio jackplug beschikbaar waardoor het vervangen van de standaard headset een lastige oefening zal zijn. De G1 is geleverd met een batterij van 1150 mAh en de SIM-kaart bevind zich in het verlengde er van. De SIM-kaart kan dus niet verwijderd worden als de batterij er nog inzit.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel