Samsung Galaxy Note N7000 review

· 6 reacties


In mei werd hij gepresenteerd, en nu is hij ook in Nederland verkrijgbaar: De Samsung Galaxy Note. Het is de nieuwste 'telefoon' in de Galaxy-reeks, alhoewel 'telefoon'?

Want is het woord 'telefoon' hier nog wel op z'n plek? De afmetingen van de Galaxy Note doen namelijk anders vermoeden. Qua doet de Note meer aan als een tablet. Bovendien past zo'n joekel van een toestel nauwelijks in je broekzak, zoals een gewone telefoon. Het Android 2.3.6. besturingssysteem doet aan de andere kant wel 'gewoon' denken dat het om een smartphone gaat. De tablets van Samsung zijn namelijk allemaal uitgerust met het Honeycomb besturingssysteem, een speciale versie van Android voor tablets.

En dat is niet de laatste vraag die in ons opkwam toen we dit toestel onder ogen kregen. Want, voor wie is de Galaxy Note eigenlijk bedoeld? Misschien is het voor de zakenman die een tablet en een telefoon in één wil, en bovendien even snel een notitie wil kunnen maken. Of is de Note bedoeld voor slechtzienden of ouderen die graag een groot scherm willen. Aan de andere kant zou hij natuurlijk ook gewoon bedoeld kunnen zijn voor de gadgetliefhebber die altijd het nieuwste van het nieuwste wil. Kortom, genoeg vragen. Wij gingen opzoek naar de antwoorden.

Wat zit er bij het toestel?

Opvallend is het verdacht kleine doosje waarin de Galaxy Note wordt geleverd. Eenmaal de deksel van het doosje, blijkt dat er dan ook niets minder op de grootte van het doosje bespaard had kunnen worden. Het toestel neemt de gehele oppervlakte van de bodem in beslag! Verder vinden we in het doosje een oplaadstekker, een datakabel, een beknopte handleiding en, niet onbelangrijk, een tweede achterkantje. Aan dit alternatieve achterkantje is een soort flap bevestigd waardoor het tegelijkertijd als beschermhoesje dient. Je kunt zelf kiezen welk achterkantje je wilt gebruiken. Op de voor en nadelen van beiden komen we nog terug.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel