Samsung Galaxy Grand Prime VE


Samsung Galaxy Grand Prime VE (G531F)
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
5,0 inch
Camera
8,0 megapixel

Pluspunten Samsung Galaxy Grand Prime VE

 • Voorzien van snel 4G-internet
 • Competente 64-bits processor
 • Vrij hoge resolutie selfiecamera

Minpunten Samsung Galaxy Grand Prime VE

 • Scherm kent relatief lage pixeldichtheid

De Samsung Galaxy Grand Prime VE in het kort

De Samsung Galaxy Grand Prime VE, waarbij de VE voor 'Value Edition' staat, is een mid-range 4G-telefoon van Samsung. Mid-range kan worden uitgelegd als "nergens echt heel goed in" maar dat blijkt toch genuanceerder te liggen. We leggen je graag uit waarom.

Bovengemiddeld

Want voor een mid-range telefoon beschikt de Grand Prime VE namelijk over een zeer keurige 5 megapixel selfiecamera. Dat is erg hoog voor een dergelijke telefoon. En wat eigenlijk ook best aardig is is dat deze telefoon gewoon over 4G beschikt. Je kunt hiermee onderweg razendsnel downloaden. Bovendien heeft Samsung een 64-bits processor in de Galaxy Grand Prime Value Edition gestopt die over vier krachtige kernen beschikt. Dat moet het toestel lekker snel maken.

Gemiddeld maar niet minder goed

Wat is dan wel 'gemiddeld' aan deze mid-range telefoon? Het 5 inch scherm bijvoorbeeld. Dat is niet overdreven groot en niet onbruikbaar klein. Samsung past een qHD-resolutie toe wat niet verward moet worden met het veel hogere Quad HD. De pixeldichtheid komt hierdoor uit op 220 wat eigenlijk wat aan de lage kant is. Tekst kan hierdoor wat minder scherp overkomen terwijl foto's en video's gewoon ruim voldoende zijn. Ook gemiddeld is de 8 megapixel camera aan de achterkant. Deze kan automatisch scherpstellen en is voorzien van een flitser. Daarmee is hij prima bruikbaar voor alledaags gebruik.

Belangrijkste Samsung Galaxy Grand Prime VE specificaties

 • Geheugenkaartslot om eenvoudig zelf geheugen uit te breiden
 • Scherpe selfiecam (5 megapixel)
 • Quad-core-processor (Marvell PXA1908) op 1,2 GHz, 1 GB aan werkgeheugen
 • Ondersteuning voor snel 4G-internet LTE
 • 8-megapixelcamera aan de achterkant met Full HD video-opname
 • 5.0 inch display
 • Bekijk alle Samsung Galaxy Grand Prime VE specs

Toegevoegde waarde

Waar Samsung nu precies de term 'Value Edition' voor gebruikt is niet helemaal duidelijk. Het verschil in processor zal de gemiddelde gebruiker niet merken en het is ook niet persé beter of slechter. Ook qua prijs is er op moment van uitkomen weinig verschil met de reguliere Galaxy Grand Prime. Het is daarom raadzaam om ook die in overweging te nemen als je dit toestel overweegt aan te schaffen. Laat je keuze afhangen van de prijs.


Concurrenten van de Samsung Galaxy Grand Prime VE

Vergelijk de Samsung Galaxy Grand Prime VE met deze producten


Praat mee over de Samsung Grand Prime VE