Samsung Galaxy Core Prime VE


Samsung Galaxy Core Prime VE (G361)
Samsung Galaxy core prime value edition grijs onderkant schuin
Samsung Galaxy core prime value edition grijs voorkant rechterzijkant
Samsung Galaxy core prime value edition grijs achterkant
Samsung Galaxy core prime value edition grijs rechterzijkant
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
Niet meer verkrijgbaar
Schermformaat
4,5 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten Samsung Galaxy Core Prime VE

  • Dankzij 4,5 inch scherm redelijk compact
  • Relatief voordelige 4G-telefoon
  • Voorzien van handige energiebespaarmodus

Minpunten Samsung Galaxy Core Prime VE

  • Schermresolutie ietwat aan de lage kant

De Samsung Galaxy Core Prime VE in het kort

De Samsung Galaxy Core Prime Value Edition is de licht aangepaste versie van de Core Prime uit 2014. Qua specificaties zit er geen verschil tussen beide toestellen. Je krijgt dus nog steeds een 4,5 inch groot Android-toestel met 5 megapixel camera en een redelijke quadcore-processor.

Gemiddeld is goed genoeg

Samsung kondigde de Galaxy Core VE in juni van 2015. Samsung wil de oorspronkelijke Galaxy Core nieuw leven in blazen, waarschijnlijk omdat ze denken dat daar behoefte aan is. Daar hebben ze beter zicht op dan wij maar feit is wel dat de Core VE een betaalbare middenklasser is. Spotgoedkoop is het toestel niet maar dan krijg je daar ook geen telefoon met absolute instap-functies voor terug. Met andere woorden; de Galaxy Core VE is een 4G-telefoon waar veel mensen prima mee uit de voeten kunnen.

Samsung Galaxy core prime value edition grijs onderkant schuin

De belangrijkste eigenschappen

Eigenlijk hebben we de belangrijkste functies van de Samsung Galaxy Core Prime Value Edition al kort even genoemd. Een 4,5 inch scherm, een 5 megapixel camera, 4G-ondersteuning en een quadcore-processor. Die laatste draait op een comfortabele 1,2 GHz. Voorop zit een 2 megapixel selfiecamera en dat zal in de praktijk voldoende zijn voor scherpe zelfportretten. Samsung kiest voor een WVGA-resolutie wat 800 bij 480 pixels zijn. Een super scherp beeld levert dat niet op maar het zal voor foto's en video's ruim voldoende zijn. Alleen tekst kan van dichtbij wat korrelig overkomen.

Belangrijkste Samsung Galaxy Core Prime VE specificaties

  • 8 GB opslagruimte uit te breiden via microSD-geheugenkaartjes
  • 5 megapixelcamera aan de achterkant inclusief HD-video
  • Ondersteuning voor 4G-internet
  • 4.5 inch display
  • Quadcore processor op 1,2 GHz met 1 GB RAM-werkgeheugen

Diverse functies

Samsung past zoals gebruikelijk bovenop Android een eigen schil toe. Deze heet TouchWiz en het bevat wat extra functie's die niet in standaard Android zitten. Denk dan bijvoorbeeld aan Ultra Power Saving Mode. Deze zorgt dat je nog langer met de Galaxy Core VE kunt doen. Zelfs als de batterij bijna leeg is lukt het met deze functie nog om in 9 van de 10 gevallen het einde van de dag te halen. En mocht je de Galaxy Core Value Edition even kwijt zijn dan vind je hem met Find My Mobile eenvoudig terug. Je kunt dankzij een webpagina via je computer het toestel niet alleen terugvinden, je kunt de beltoon ook over laten gaan of hem laten vergrendelen. Blijkt hij te zijn gestolen dan is het zelfs mogelijk om alle informatie op afstand te verwijderen.


Concurrenten van de Samsung Galaxy Core Prime VE

Vergelijk de Samsung Galaxy Core Prime VE met deze producten


Praat mee over de Samsung Galaxy Core Prime VE