RugGear RG310


RugGear RG310
RugGear RG310 zwart achterkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
2,4 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten RugGear RG310

 • Klassiek vormgegeven telefoon met Android
 • Bijzonder lange accuduur
 • Bestand tegen vallen, water en stof
 • Ingebouwde zaklamp

Minpunten RugGear RG310

 • Sommige apps lijken klein op het 2,4 inch scherm

Prijsvergelijker RugGear RG310
  Prijs Incl. bezorging    
bol.com € 279,00 € 279,00   Bekijk
Conrad € 279,00 € 279,00   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de RugGear RG310


De RugGear RG310 in het kort

De RugGear RG310 is een robuuste telefoon met een klassiek numeriek toetsenbord die op Android is gebaseerd. Dat maakt van de RG310 alleen al een vrij unieke telefoon. Toch valt er meer interessants te vertellen over deze stevige 'baksteen'.

Niet wat je denkt

Als je naar de RugGear RG310 kijkt dan zou je niet zeggen dat het een moderne smartphone is. Wat dat betreft is het een wolf in schaapskleren. Onder de motorkap vinden we namelijk gewoon Android wat op moment van schrijven 's wereld meest populaire mobiele besturingssysteem ter wereld is. Er zijn tal van apps voor verkrijgbaar, veelal gratis. Het scherm is bovendien aanraakgevoelig zodat je niet alles via het numerieke toetsenbord hoeft te doen. En met een relatief grote 3.600 mAh grote batterij kent de RG310 een standbytijd van bijna twee weken. Dat kunnen weinig andere Android-smartphones hem nazeggen.

Tegen de elementen beschermd

De behuizing van de RugGear RG310 is tot 2 meter waterdicht voor een duur van 30 minuten. Ook stof kan het toestel niet binnendringen. Handig is ook dat extreme temperaturen hem weinig deren. Vanaf -20 graden tot 60 graden functioneert de RG310 normaal. De kans is dus groter dat jij er eerder bij neervalt dan deze RugGear. En bevind je jezelf in een luidruchtige omgeving zoals op de bouw, dan kun je toch nog handsfree bellen want het toestel kent een krachtige ingebouwde luidspreker. Handig is ook de ingebouwde zaklamp bovenop. Zie je het allemaal niet meer zitten dan zit er tot slot nog een SOS-knop waarmee je de hulp van iemand in kunt roepen.

Belangrijkste RugGear RG310 specificaties

 • Water- en stofbestendig (IP68 rating)
 • Meerdere simkaarten plaatsen dankzij Dualsim-ondersteuning
 • 4 GB aan ingebouwde opslagruimte + geheugenkaartslot
 • 5-megapixelcamera aan de achterkant
 • 2.4 inch display
 • Bekijk alle RugGear RG310 specs

Technische kenmerken

Los van de hierboven genoemde opties is er in de RugGear RG310 ruimte voor twee simkaarten. Dubbel bereikbaar dus. Voorop zit ook een selfiecamera maar met een resolutie van 640 bij 480 pixels is deze niet heel erg scherp. Wil je duidelijker foto's vastleggen dan kun je beter de 5 megapixel hoofdcamera gebruiken. De RG310 kent verder een ingebouwde FM-radio en ook een Push-to-talk functie zit er standaard op. Zo kun je zonder belminuten te verbruiken toch praten met andere apparaten die over dezelfde functie beschikken.

Goedkoopste RugGear RG310 prijzen

Alhoewel de RugGear RG310 nog niet in de Nederlandse winkels ligt is hij al wel te koop. Prijzen van de RugGear RG310 in combinatie met abonnement laten nog even op zich wachten, er zijn alleen nog maar losse prijzen bekend. Vanaf €279 vonden wij al een aanbieder. Wat geheugenopslag betreft is alleen een 4 GB variant verkrijgbaar. Een groot probleem hoeft dat echter niet te zijn, je kunt namelijk altijd nog een MicroSDHC-geheugenkaartje in het toestel stoppen.


Concurrenten van de RugGear RG310

Vergelijk de RugGear RG310 met deze producten


Praat mee over de RugGear RG310