Nokia N97 review

· 1 reactie


Vandaag testen we het nieuwe vlaggenschip van Nokia, de N97 die opvallend snel de N96 heeft opgevolgd. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de touchscreen trend van het moment en Nokia’s wens daar aan mee te kunnen doen. De N97 heeft dus een 3.

5 inch touchscreen maar combineert dit met een volledig uitschuifbaar QWERTY toetsenbord. Een handige combinatie die we al eens eerder zijn tegengekomen.

Helaas heeft Nokia de compatibiliteit met het DVB-H netwerk die de N96 wel had laten vallen, er kan dus geen TV op gekeken worden. Daartegenover staat een enorm intern geheugen van maar liefst 32 GB! Ruim voldoende om op zijn minst een avond lang te vullen met audiovisueel geweld en als dit nog niet genoeg is past er ook nog een MicroSD geheugenkaart in. Dit geweld knalt je niet alleen tegemoet op het grote touchscherm maar ook via de potente speakers. Net als zijn voorgangers beschikt de N97 wederom over stereo speakers die een kleine ruimte zonder moeite vullen. Voor de privé momenten is er ook weer een 3.5 mm audio jackplug beschikbaar. Het creëren van eigen multimedia is ook geen punt met de 5 megapixel camera voorzien van een Carl Zeiss lens. Deze mix van krachtige multimedia elementen en het volledige QWERTY toetsenbord wijst vanzelf naar een aantal kandidaten voor concurrentie waartegen de N97 zichzelf mag proberen te bewijzen. Het zijn helaas voor Nokia niet de minsten met bijvoorbeeld de T-Mobile G1, Sony Ericsson XPERIA X1 en HTC Touch Pro.

Wat zit er bij het toestel?

In de met zorg vormgegeven doos tref je enkel accessoires aan van de hoogste kwaliteit. Allereerst natuurlijk één N97 met 1500 mAh batterij, een microfiber poetsdoek, een stilo voor het beeldscherm, een oplader, een USB kabel, een headset met afstandsbediening, een handleiding, de OVI software suite op CD-ROM en een oplader schakelstuk. Dit schakelstuk komen we voor het eerst tegen in een Nokia doos en zorgt ervoor dat je de N97 ook kunt opladen met de voorgaande twee oplader standaarden. Nokia is hier jaren zeer consequent in geweest maar heeft voor de N97 een andere standaard gekozen. Joost mag weten waarom maar met het tussenstuk heb je dus nog wat aan je oude opladers. De bijgeleverde stilo bleek in de praktijk overbodige luxe, we hebben hem niet een keer gebruikt.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel