Nokia N86 8MP review


We hebben er even op moeten wachten, maar ook Nokia is gezwicht voor de megapixel hype. Eigenlijk konden ze ook niet anders.

Tijdens het Mobile World Congress afgelopen februari hebben het eerste 8 megapixel toestel van Nokia in onze handen gehad en konden wij foto’s van de N86 8MP laten zien. Dit keer hebben wij hem uitgebreid getest en onder de loep genomen.

Het moge duidelijk zijn dat Nokia de N86 8MP is gemaakt voor fotofanatiekelingen, al lijkt het ons dat deze toch liever kiezen voor een aparte digitale fotocamera of een spiegelreflexcamera. Toch staat de N86 8MP redelijk z'n mannetje mede door de toegepaste Carl Zeiss optiek. De N86 8MP wekt hierdoor redelijk wat verwachtingen. Of dit terecht is zullen we echter moeten uitzoeken.

Desondanks is het eerste wat opvalt dat het toestel vrij robuust en zwaar in de hand ligt. Was zijn voorganger de N85 nog 128 gram, de N86 moet het doen met 149 gram. Dat is dan wel weer het enige noemenswaardige verschil tussen beide toestellen, het aantal megapixel uiteraard niet meegerekend. Beide toestellen hebben bijvoorbeeld hetzelfde AMOLED kleuren beeldscherm, een MP3 speler – met externe bediening – een FM radio, 3G ondersteuning en werken allebei onder het Symbian besturingssysteem.

Concurrenten voor de Nokia N86 8MP zijn de Sony Ericsson C905 en de LG KC780. Over de Sony Ericsson C905 waren we destijds behoorlijk positief! Of we dat ook van de N86 8MP zijn moet echter nog blijken.

Wat zit er bij het toestel?

Naast het toestel worden er ook een oplader, een USB datakabel, een headset met 2-delige oordopjes, een handleiding en een 1.200 mAh batterij (type BL-5K) bijgeleverd. Ook software en een uitgeprinte handleiding ontbreekt niet.

Terwijl we bij andere fabrikanten nog wel eens 'goedkope' verpakking aantreffen, is dit bij Nokia absoluut niet het geval. De verpakking is stevig en alles is keurig verpakt. De N86 8MP is naast zijn hoge resolutie camera en flinke specificaties niet echt als een high-end model neergezet, toch krijgt de verpakking net als z'n inhoud de nodige aandacht mee. En we blijven het natuurlijk netjes vinden als een fabrikant ons een USB kabel meegeeft.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel