Nokia Lumia 925 review

Opgepoetste Lumia 920 of revolutionair nieuwe telefoon?


Nokia Lumia 925 review

Hij werd halverwege mei dit jaar aangekondigd en is al vanaf juni in Nederland verkrijgbaar; de Lumia 925. Z'n naam wijkt niet veel af van z'n voorganger, slechts een optelsom van een mager "vijfje".

Des te opmerkelijker is dat het model niet erg op z'n voorganger lijkt, ondanks dat de 925 een onmiskenbare Lumia is. Wie louter naar de speclist lijkt ziet opvallend weinig verschillen. Zeg maar gerust geen. Toch zijn ze er. Wij speurde ze op en leggen ze graag aan je uit.

Samen met de Lumia 925 kondigde Nokia de Amber-update aan. Het is een broodnodige update van het Windows Phone 8-besturingssysteem en exclusief voor Nokia Lumia's. Windows Phone is nog altijd niet zo volwassen als concurrenten iOS en Android en updates komen niet zo snel uit als gehoopt. Bij Microsoft hebben ze vooral veel tijd gestoken in update "Blue" die in 2014 verwacht wordt. Deze update moet veel functies brengen die al jaren gemeengoed zijn voor andere platformen. In de tussentijd is het redelijk stil, met uitzondering dan van de GDR2-update die deel uitmaakt van de Amber-update. Wat voor extra's deze update met zich meebrengt proberen we ook uit te leggen.

Nokia Lumia 925 box contents

Wat zit er bij het toestel?

De Lumia 925 wordt geleverd in een inmiddels typisch blauw Nokia-doosje. Er zit ditmaal een lipje aan van stof om hem uit z'n omhulsel te schuiven. Naast de telefoon zit er een metalen pinnetje in waarmee je de simkaartslot kunt openen. Daaronder zit een een hoesje met documentatie waaronder een snelstartgids en belangrijke informatie over 4G-verbindingen. We treffen verder een losse datakabel aan, een stekker en een in-ear-koptelefoon. Er zijn verschillende formaten opzetstukjes meegeleverd. Bovendien zijn er op de koptelefoon bedieningsknoppen aanwezig. Alles is compleet en vooral de stekker ziet er door de matte afwerking zeer mooi uit.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel