Nokia Lumia 900 review

· 14 reacties


Afgelopen week hadden we een Nokia Lumia 900 op zak. We hebben ermee geleefd, gebeld, geïnternet, spelletjes gespeeld, ... hij ging zelfs mee naar bed! Inmiddels hebben we een aardig oordeel over Nokia's topmodel draaiend onder Windows Phone 7.

Want de high-end Nokia's die momenteel van de band rollen draaien allemaal onder het snel groeiende Windows Phone platform. Ondanks de snelle groei loopt het nog wel achter qua absolute getallen bij concurrenten zoals iOS van Apple en Android van Google.

Dat Nokia het vanaf nu helemaal anders doet blijkt niet alleen uit de keuze voor het OS. Deze Lumia 900 werd namelijk eerst gelanceerd in de VS. Europa, waar Nokia zelf ook vandaan komt, moest wachten. De USA-introductie ging trouwens niet van een leien dakje. De eerste exemplaren vertoonden softwareproblemen die Nokia oploste met een bugfix en korting.

Windows Phone ziet er veel belovend uit en er komen dagelijks vele nieuwe apps bij. Kan het echter het razende tempo van Android bijbenen en heeft het de achterstand met iOS weten in te halen? Wij zoeken het uit. En ondanks dat bijna alle Windows Phone telefoons op de hardware na bijna allemaal hetzelfde zijn richten wij ons in deze review voornamelijk op het beeldscherm, camera en de apps die Nokia zelf heeft toegevoegd.

Nokia Lumia 900
Nokia Lumia 900 met daarachter de Lumia 800

Wat zit er bij het toestel?

Wij ontvingen de Lumia 900 in een dubbele blauwe doos. Het toestel ligt eenmaal geopend keurig verpakt in plastic je aan te gapen. De doos kent naast het toestel nog wat documentatie, een headset, datakabel en een futuristische ronde stekker. Het is praktisch dezelfde doos als waarin de Lumia 800 verpakt werd, maar dan iets groter. Enig verschil is dat er een simslot-prikker meegeleverd wordt. Hiermee open je de simslot opening zodat je je microSIM kunt plaatsen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel