Nokia E6 review

· 1 reactie


Het nieuwste toestel in Nokia's E-series is de Nokia E6. De E-series van Nokia mikken op het zakelijke segment, en zo ook de E6. Net als bij zijn voorgangers – de E71 en E72 – beschikt de E6 over een fysiek QWERTY-toetsenbord onder het display.

Het display is geüpgraded naar een touchscreen met een opvallend hoge resolutie (640 x 480 pixels). Verder roept de E6 een vergelijking met de BlackBerry 9900 op. Alhoewel er sprake is van een prijsverschil richten beide toestellen zich op een soortgelijk segment. Ook dit aspect zal voorbij komen in onze review.

Een opvallende vernieuwing is het besturingssysteem. Net als de Nokia X7 en (roze) N8 draait de E6 het nieuwe Symbian Anna. Symbian Anna belooft in ieder geval een snellere browser, strakkere vormgeving en betere tekstinvoer via het touchscreen. Dit laatste is echter niet van toepassing op de E6, vanwege het fysieke toetsenbord. Helaas kunnen we dat aspect van Anna dus niet beoordelen. De andere twee verbeterpunten zullen wel uitgebreid aan bod komen.

Wat zit er bij het toestel?

De E6 wordt geleverd in de welbekende blauwe doos. Saillant detail is dat die doos gemaakt is van 100% gerecycled materiaal. De inhoud bestaat, naast het toestel zelf, uit de batterij, oplader, headset en datakabel. Ook is er een snelstartgids meegeleverd. De uitgebreide handleiding is te raadplegen op het toestel zelf, en is dus niet fysiek aanwezig. Bij het toestel wordt geen microSD-kaart meegeleverd. Standaard beschikt het toestel over 8 GB intern geheugen. Dat is uitbreidbaar tot maximaal 32 GB extern geheugen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel