Motorola Moto G4 Play


Motorola Moto G4 Play (XT1607)
Moto rola Moto G4 Play zwart voorkant rechterzijkant
Moto rola Moto G4 Play zwart achterkant
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
VerkrijgbaarWitZwart
Schermformaat
5,0 inch
Camera
8,0 megapixel

Pluspunten Motorola Moto G4 Play

 • Beeldscherm dient tevens als selfie-flitser
 • Relatief grote batterij zorgt voor keurige batterijduur
 • Kale Android-versie met weinig bloatware
 • Voorzien van waterafstotende coating

Minpunten Motorola Moto G4 Play

 • Camera- en schermresolutie blijven wat achter

Prijsvergelijker Motorola Moto G4 Play
Tip: Gratis Motorola Moto G4 Play met abonnement vanaf € 14,00 per maand
Maandelijks Eenmalig Looptijd Minuten Data    
Ben € 13,50 € 0,00 24 mnd 100 500 MB   Bekijk
hollandsnieuwe € 14,00 € 0,00 24 mnd 1000 1000 MB   Bekijk
Vodafone € 22,50 € 0,00 24 mnd 150 500 MB 4G Bekijk
Simyo € 39,00 € 104,00 12 mnd 1250 4000 MB   Bekijk
Ziggo € 15,00 € 156,00 1 mnd 500 1500 MB 4G Bekijk
Telfort € 16,50 € 0,00 24 mnd 150 500 MB 4G Bekijk
KPN € 21,00 € 0,00 24 mnd 200 1000 MB   Bekijk
T-Mobile € 24,00 € 0,00 24 mnd 120 3000 MB 4G Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Motorola Moto G4 Play met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
Simpel abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Motorola Moto G4 Play in het kort

De Motorola Moto G4 Play is een uitvoering van alweer de vierde generatie Moto G. Het toestel staat daarom ook wel eens bekend als de Moto G Play (4th Gen). Wat ons betreft een slecht gekozen naam want dit is toch echt de eerste keer dat Motorola een Play-uitvoering van de Moto G maakt. Nog meer duiding vind je hieronder.

Krachtige allemansvriend

Net als de reguliere Moto G is deze Moto G4 Play een toestel die voor het grote publiek geschikt is. Een krachtige smartphone voor alledaags gebruik. Net als veel andere Motorola's krijgt de G4 Play een vrijwel kale Android-versie mee. Dat klinkt als een tekortkoming maar is het juist niet. Doordat er geen overdadige hoeveelheid apps worden meegeleverd en dat de skin niet bolstaat met onnodige functies en animaties is het toestel lekker snel. Dat ligt ook zeker aan de processorkeuze. Motorola heeft namelijk een quadcore-processor toegepast van Qualcomm. De Snapdragon 410 telt dus vier kernen die ieder afzonderlijk van elkaar aan het werk gaan. Hierdoor kun je moeiteloos gamen en meerdere apps draaien.

Belangrijkste Motorola Moto G4 Play specificaties

 • HD-scherm van 5.0 inch groot
 • Ondersteuning voor snel 4G-internet (Categorie 4 snelheid)
 • 16 GB opslaggeheugen + een geheugenkaartslot tot 128 GB
 • Waterafstotende nano coating
 • 8 megapixelcamera aan de achterkant met 30 frames per seconde 1080p video
 • Quadcore-processor op 1,2 GHz (Snapdragon 410) met 2 GB RAM-werkgeheugen
 • Hoge 5 megapixel selfiecamera met schermflitser

Grotere camerapixels

Tegenwoordig is het belangrijk dat je smartphone over een goede camera beschikt. De Motorola Moto G4 Play is uitgerust met een 8 megapixel hoofdcamera. Dat klinkt niet bijzonder veel maar doordat de sensor gebruikmaakt van extra grote pixels vangen die meer licht op dan vergelijkbare sensoren. Je foto's zijn daardoor beter belicht, vooral in donkere omstandigheden. Dat maakt de lenskeuze enigszins goed want die laat met een maximale aperture van f/2.2 niet bijzonder veel licht door. Qua selfiecamera is de keuze gevallen op een 5 megapixel exemplaar wat dan wel erg hoog is. Mocht je ook 's avonds zelfportretten willen schieten dan kan het 5 inch scherm een flits produceren. Dat doet het gemis van een aparte selfie-flitser wat ons betreft volledig teniet.

Moto rola Moto G4 Play zwart voorkant rechterzijkant

Niet van zout

We schreven al kort even dat de Motorola Moto G4 Plus is uitgerust met een 5 inch scherm. Hierop wordt een HD-resolutie geprojecteerd waardoor je in relatief hoge kwaliteit video en beelden kunt terugkijken. Zo scherp als Full HD is het niet maar minder pixels betekent automatisch minder stroomverbruik. Verwacht dus langer met je batterij mee te kunnen. Die op de Moto G4 Plus is met een capaciteit van 2.800 mAh sowieso al aan de grote kant. Motorola belooft een batterijduur van een dag maar het zou ons gelet op de specificaties niet verbazen als je er langer mee kunt doen. Waar je je ook geen zorgen over hoeft te maken is een spat regen. Er is namelijk een waterafstotende coating aanwezig. Echt waterdicht is het niet maar een paar druppels betekenen niet meteen het einde van je telefoon.

Motorola Moto G4 Play prijzen

Uiteraard is de Motorola Moto G4 Play verkrijgbaar in combinatie met een abonnement maar hij is ook in de losse verkoop verkrijgbaar. Vanaf €164 vonden wij al een webshop voor je. Wil je dit bedrag niet in een keer uitgeven dan is een abonnement verstandiger. Je hebt dan al een gratis Motorola Moto G4 Play vanaf 8,50 euro per maand. Dat is overigens wel bij een 2-jarig abonnement. Voor alle prijzen met een eenjarig abonnement kijk je op deze abonnementpagina, selecteer vervolgens links bovenaan in het zoekscherm voor de optie één jaar. In datzelfde zoekfilter kun je ook zoeken op bundels waaronder aantal belminuten, sms’jes en MB’s. Ook kun je er aangeven hoeveel je eenmalig wilt bijbetalen voor een los exemplaar. Motorola brengt de Moto G4 Play uit in de kleuren: wit (White) en zwart (Black). Er is alleen een variant met 16 GB aan intern opslaggeheugen verkrijgbaar. Mocht dat te weinig voor je zijn dan kun je zelf altijd nog een geheugenkaart bijplaatsen.


Concurrenten van de Motorola Moto G4 Play

Vergelijk de Motorola Moto G4 Play met deze producten


Praat mee over de Motorola Moto G4 Play