Huawei Y6


Huawei Y6
Huawei Y6 zwart voorkant rechterzijkant schuin
Huawei Y6 zwart rechterzijkant
Huawei Y6 wit goudkleurig onderkant rechterzijkant schuin
Huawei Y6 wit goudkleurig achterkant schuin
Huawei Y6 wit goudkleurig achterkant
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
VerkrijgbaarWitZwart
Schermformaat
5,0 inch
Camera
8,0 megapixel

Pluspunten Huawei Y6

 • Redelijk voordelige 4G-telefoon
 • Extra hard geluid
 • Lichtsterke cameralens
 • Dual SIM

Minpunten Huawei Y6

 • Krasgevoelige behuizing van plastic

Prijsvergelijker Huawei Y6
Tip: Gratis Huawei Y6 met abonnement vanaf € 15,00 per maand
Maandelijks Eenmalig Looptijd Minuten Data    
Ben € 15,00 € 0,00 24 mnd 100 200 MB   Bekijk
Telfort € 15,00 € 0,00 24 mnd 300 -   Bekijk
T-Mobile € 16,00 € 0,00 24 mnd - -   Bekijk
Vodafone € 17,50 € 0,00 24 mnd 150 -   Bekijk
KPN € 25,00 € 0,00 24 mnd 200 1000 MB   Bekijk
Simyo € 39,00 € 80,00 12 mnd 1250 4000 MB   Bekijk
Ziggo € 9,00 € 131,00 1 mnd 75 300 MB 4G Bekijk
hollandsnieuwe € 13,00 € 0,00 24 mnd 300 300 MB 4G Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Huawei Y6 met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
Simpel abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Huawei Y6 in het kort

De Huawei Y6 is een betaalbare Dual SIM-telefoon die er toch stijlvol uitziet. Zo kent de Y6 strakke lijnen en een nette afwerking en bovendien is er nog wel wat positief over de camera te melden.

Dag en nachtopnamen

Laten we met die camera beginnen. Huawei past een 8 megapixel sensor toe maar het belangrijkste is misschien nog wel de lens die ervoor zit. Die is namelijk bijzonder lichtsterk dankzij een aperture van f/2.0. Terwijl zelf sommige vlaggenschepen met f/2.2 werken geldt bij dit getal dat hoe lager hoe beter. Hij vangt hierdoor meer licht op en dat betaalt zich met name in het donker of schemer uit. Je hebt minder snel de flitser nodig en foto's zijn minder snel bewogen. Enige minpuntje van de camera op de Y6 is misschien wel dat autofocus ontbreekt. Daar heb je niet meteen last van, behalve dat opnames van enorm dichtbij (zogenaamde macro of close-ups) niet mogelijk zijn.

Huawei Y6 zwart rechterzijkant

Twee ingebouwde speakers

Grootste blikvanger van de Huawei Y6 is natuurlijk het HD-scherm van 5 inch groot. Deze maakt 72% van de voorzijde uit wat best veel is. Schermranden zijn hierdoor relatief klein. Bekijken we de onderkant dan zien we naast de USB-aansluiting aan beide zijden een speaker-gril. Het gaat hier niet om stereo-geluid maar wel om twee aparte speakers. Geluid kan volgens Huawei hierdoor wel 150% harder afgespeeld worden dan vergelijkbare telefoons. Schroeven we de Y6 open dan treffen we een batterij van 2.200 mAh aan die volgens Huawei groot genoeg is om een volle dag accuduur te bezorgen. Huawei bracht de Y6 met Android 5.1 uit met daarbovenop EMUI 3.1. Dat is een eigen schil dat het gebruiksgemak moet verhogen en wat extra handige functies moet toevoegen die in standaard Android ontbreken.

Belangrijkste Huawei Y6 specificaties

 • 8 GB opslaggeheugen (uitbreidbaar met microSD-kaartjes)
 • 5.0 inch IPS scherm
 • Quad-core processor (Snapdragon 210) op 1,1 GHz bijgestaan door 2 GB aan RAM-werkgeheugen
 • Voorzien van snel 4G-internet
 • 8-megapixelcamera aan de achterkant
 • Ondersteuning voor Dualsim

Dubbel bereikbaar

Uit de naam zou je het niet meteen zeggen maar de Huawei Y6 is een zogenaamde Dual SIM-telefoon. Er passen dus twee simkaarten in het toestel. Je kunt hierdoor op twee verschillende nummers bereikbaar zijn of een simkaart exclusief voor spraak combineren met één voor data. Wie wel eens de grens overgaat kan een aparte simkaart voor roamen gebruiken om zodoende op de kosten te letten. Ook interessant is dat de Huawei Y6 over 4G-ondersteuning beschikt. Je kunt hiermee onderweg sneller internetten mocht je over zo'n abonnement beschikken.

Huawei Y6 prijzen

Uiteraard is de Huawei Y6 verkrijgbaar in combinatie met een abonnement maar hij is ook los te koop. De voordeligste prijs die wij konden vinden bedraagt 92,13 euro. Zoals gezegd is het tevens mogelijk om hem in combinatie met een abonnement aan te schaffen. Zonder bijbetalen heb je dan al vanaf 13 euro een exemplaar. Dat is wel in combinatie met een 2-jarig abonnement. Ga je liever voor een eenjarig contract klik dan door naar deze abonnementspagina. Daar kun je in het zoekscherm links bovenaan filteren op de abonnementsduur. In dat filter kun je ook meteen zoeken op bundels waaronder aantal belminuten, sms’jes en data. Ook kun je er invoeren hoeveel je eenmalig wilt bijleggen voor een toestel. De Huawei Y6 is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen: wit (White) en zwart (Black). Huawei heeft alleen een uitvoering uitgebracht met 8 GB aan intern geheugen. Mocht dat toch echt te weinig zijn dan kun je altijd nog een MicroSDHC-geheugenkaart plaatsen.


Concurrenten van de Huawei Y6

Vergelijk de Huawei Y6 met deze producten


Praat mee over de Huawei Y6