Huawei Y6


Huawei Y6
Huawei Y6 zwart voorkant rechterzijkant schuin
Huawei Y6 zwart rechterzijkant
Huawei Y6 wit goudkleurig onderkant rechterzijkant schuin
Huawei Y6 wit goudkleurig achterkant schuin
Huawei Y6 wit goudkleurig achterkant
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
VerkrijgbaarWitZwart
Schermformaat
5,0 inch
Camera
8,0 megapixel

Pluspunten Huawei Y6

 • Redelijk voordelige 4G-telefoon
 • Extra hard geluid
 • Lichtsterke cameralens
 • Dual SIM

Minpunten Huawei Y6

 • Krasgevoelige behuizing van plastic

Prijsvergelijker Huawei Y6
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
hollandsnieuwe € 16,00 € 0,00 - 1000 MB   Tip
hollandsnieuwe € 14,00 € 0,00 500 500 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Huawei Y6 met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
Simpel abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Huawei Y6 in het kort

De Huawei Y6 is een betaalbare Dual SIM-telefoon die er toch stijlvol uitziet. Zo kent de Y6 strakke lijnen en een nette afwerking en bovendien is er nog wel wat positief over de camera te melden.

Dag en nachtopnamen

Laten we met die camera beginnen. Huawei past een 8 megapixel sensor toe maar het belangrijkste is misschien nog wel de lens die ervoor zit. Die is namelijk bijzonder lichtsterk dankzij een aperture van f/2.0. Terwijl zelf sommige vlaggenschepen met f/2.2 werken geldt bij dit getal dat hoe lager hoe beter. Hij vangt hierdoor meer licht op en dat betaalt zich met name in het donker of schemer uit. Je hebt minder snel de flitser nodig en foto's zijn minder snel bewogen. Enige minpuntje van de camera op de Y6 is misschien wel dat autofocus ontbreekt. Daar heb je niet meteen last van, behalve dat opnames van enorm dichtbij (zogenaamde macro of close-ups) niet mogelijk zijn.

Huawei Y6 zwart rechterzijkant

Twee ingebouwde speakers

Grootste blikvanger van de Huawei Y6 is natuurlijk het HD-scherm van 5 inch groot. Deze maakt 72% van de voorzijde uit wat best veel is. Schermranden zijn hierdoor relatief klein. Bekijken we de onderkant dan zien we naast de USB-aansluiting aan beide zijden een speaker-gril. Het gaat hier niet om stereo-geluid maar wel om twee aparte speakers. Geluid kan volgens Huawei hierdoor wel 150% harder afgespeeld worden dan vergelijkbare telefoons. Schroeven we de Y6 open dan treffen we een batterij van 2.200 mAh aan die volgens Huawei groot genoeg is om een volle dag accuduur te bezorgen. Huawei bracht de Y6 met Android 5.1 uit met daarbovenop EMUI 3.1. Dat is een eigen schil dat het gebruiksgemak moet verhogen en wat extra handige functies moet toevoegen die in standaard Android ontbreken.

Belangrijkste Huawei Y6 specificaties

 • 8 GB opslaggeheugen (uitbreidbaar met microSD-kaartjes)
 • 5.0 inch IPS scherm
 • Quad-core processor (Snapdragon 210) op 1,1 GHz bijgestaan door 2 GB aan RAM-werkgeheugen
 • Voorzien van snel 4G-internet
 • 8-megapixelcamera aan de achterkant
 • Ondersteuning voor Dualsim

Dubbel bereikbaar

Uit de naam zou je het niet meteen zeggen maar de Huawei Y6 is een zogenaamde Dual SIM-telefoon. Er passen dus twee simkaarten in het toestel. Je kunt hierdoor op twee verschillende nummers bereikbaar zijn of een simkaart exclusief voor spraak combineren met één voor data. Wie wel eens de grens overgaat kan een aparte simkaart voor roamen gebruiken om zodoende op de kosten te letten. Ook interessant is dat de Huawei Y6 over 4G-ondersteuning beschikt. Je kunt hiermee onderweg sneller internetten mocht je over zo'n abonnement beschikken.

Huawei Y6 prijzen

Natuurlijk is de Huawei Y6 verkrijgbaar met een abonnement maar hij is ook in de losse verkoop verkrijgbaar. De voordeligste prijs die wij konden vinden bedraagt 113,11 euro. Inmiddels is er alweer redelijk wat van de prijs af. Wie als eerste met een toestel wou rondlopen moest toen een stevige € 149 neerleggen. Naast in de losse verkoop kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het toestel in combinatie met abonnement af te sluiten. Een gratis exemplaar heb je dan al voor 13 euro per maand. Dat bedrag geldt overigens wel voor een tweejarig abonnement. Ga je liever voor een kortere looptijd klik dan door naar deze abonnementspagina, selecteer vervolgens links bovenaan in het zoekscherm voor de optie 1 jaar. Op diezelfde pagina kun je ook abonnementen zoeken met een bepaald aantal sms’jes, minuten en data. Daar vind je ook zoekopties waaronder downloadsnelheid en maximaal maandbedrag. De Huawei Y6 is te krijgen in 2 verschillende kleuren, we hebben het dan over wit (White) en zwart (Black). Huawei heeft alleen een versie beschikbaar met 8 GB aan opslaggeheugen. Een groot probleem hoeft dat echter niet te zijn, je kunt namelijk altijd nog een geheugenkaartje in het toestel kwijt.


Video over de Huawei Y6

Koen heeft bij Lebara een Huawei Y6 II compact gekocht en voor ons pakt hij hem even uit z'n doos. Zie je gelijk wat je er allemaal bij krijgt. Lekker bezig Koen!


Concurrenten van de Huawei Y6

Vergelijk de Huawei Y6 met deze producten


Praat mee over de Huawei Y6