Huawei Ascend G7


Huawei Ascend G7
Huawei Ascend G7 zwart voorkant schuin
Huawei Ascend G7 goudkleurig achterkant
Huawei Ascend G7 achterkant zwart
Huawei Ascend G7 achterkant zilver
Huawei Ascend G7 rechterzijkant gedraaid
Huawei Ascend G7 zilver achterkant schuin
Huawei Ascend G7 wit schuin
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
Niet meer verkrijgbaar
Schermformaat
5,5 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten Huawei Ascend G7

 • Stijlvolle metalen Android-smartphone
 • Groot 5,5 inch helder IPS-scherm
 • Flinke batterij met speciale bespaarmodus
 • Voorzien van 2 camera's van Sony-makelij

Minpunten Huawei Ascend G7

 • Scherm kent geen Full HD-resolutie

De Huawei Ascend G7 in het kort

Met de Huawei Ascend G7 laat Huawei zien dat stijlvol vormgegeven telefoons van metaal en met redelijke specificaties niet ontzettend duur hoeven te zijn. Zo heb je voor minder dan de helft van de prijs van een iPhone een 64-bits telefoon met 13 megapixel camera.

Groot maar compact

Huawei ontpopt zich steeds vaker als prijsvechter. En de producten waar ze mee komen zien er ook nog eens vrij stijlvol uit. Deze Huawei Ascend G7 is daar misschien wel een goed voorbeeld van. Zo is de achterzijde grotendeels van aluminium en is de voorzijde juist merendeel scherm. Dat komt door de dunne schermrand. Dit en de 7,6 mm dunne behuizing maakt van deze 5,5 inch grote Android-smartphone een gevoelsmatige compacte telefoon. Huawei heeft bij de G7 gekozen voor een IPS-paneel waardoor de kijkhoeken groter zijn en het contrast hoger. Om de kosten te drukken heeft Huawei wel gekozen voor de iets lagere HD-resolutie.

Huawei Ascend G7 zwart voorkant schuin

EMUI 3.0

De Huawei Ascend G7 is uitgerust met twee camera's. Die aan de achterzijde telt 13 megapixels en de naar voren gerichte camera schiet maximaal 5 megapixel. De hoofdcamera heeft een Sony-sensor en krijgt gezelschap van een LED-flitser en beschikt over autofocus. De selfiecamera heeft naast een groothoeklens van 88 graden ook enkele functies om het schieten van een selfie makkelijker te maken. Zo is er Beauty Mode om oneffenheden automatisch te laten verwijderen en ontbreekt ook een Panorama-modus niet. Ook elders in de Ascend G7 zitten handige software-functies dankzij het eigen EMUI 3.0. Dat is Huawei's eigen schil bovenop Android. Huawei heeft met EMUI 3.0 één en ander proberen te versimpelen waardoor de G7 nog gebruiksvriendelijker zou moeten zijn.

Belangrijkste Huawei Ascend G7 specificaties

 • Redelijk hoge 5 megapixel selfiecamera
 • 13-megapixelcamera aan de achterkant + Full HD video-opname
 • Quad-core Snapdragon 410 processor op 1,2 GHz met 2 GB aan werkgeheugen
 • 2 simkaarten plaatsen dankzij Dualsim-ondersteuning
 • 16 GB opslaggeheugen maar uitbreidbaar dankzij microSD-geheugen
 • touchscreen van 5.5 inch beschermd door Corning Gorilla-glas

Smart Energy Saving rekt de batterij

Altijd een grote zorg bij flinke telefoons is de accuduur. Natuurlijk zit er een groot scherm van 5,5 inch in de Huawei Ascend G7, maar gelukkig is er ook een grote batterij van 3.000 mAh. Ergens is dat best knap voor een telefoon van slechts 7,6 millimeter dik. De grote batterij geeft je volgens Huawei 1,2 dag aan stroom bij normaal gebruik. Huawei denkt dit te bereiken door diverse technieken te gebruiken. Zo schakelt de helderheid van het scherm automatisch naar beneden als daar aanleiding voor is en ook zorgt de relatief zuinige 64-bits processor voor extra lange batterijtijden. Mocht de batterij dan toch leeg raken dan is daar de Smart Energy Saving-modus. Hiermee pers je volgens Huawei met nog 10% aan batterij toch nog een hele dag uit de Ascend G7.


Concurrenten van de Huawei Ascend G7

Vergelijk de Huawei Ascend G7 met deze producten


Praat mee over de Huawei Ascend G7