HTC Hero review


HTC is tot nu toe de enige fabrikant met Android-telefoons op de Nederlandse markt. De twee eerdere modellen van het merk waren zogenaamde Google Experience telefoons maar het nieuwe model heeft een HTC Experience.

Net als bij hun Windows Mobile toestellen heeft HTC ervoor gekozen om bij de Hero een eigen schil over het besturingssysteem te leggen. Bij de Hero is deze schil eigenlijk helemaal geïntegreerd in het besturingssysteem en heeft het originele Android een metamorfose ondergaan. Android zag er nog nooit zo gelikt uit.

De Hero is de eerste Android-telefoon waarvoor geen alleenrecht is bedongen door een telecomprovider maar die door alle providers verkocht mag worden en dus voor veel consumenten beschikbaar is. De Hero heeft wat betreft hardware veel overeenkomsten met de HTC Magic maar is met meer intern geheugen, een 5.0 megapixel camera, 3.5 mm audio aansluiting, HTC Sense, multitouch en een vernieuwd ontwerp toch echt een stap vooruit voor Android-telefoons. De Hero lijkt de eerste Android-telefoon die de grote massa zal kunnen bekoren. Het toestel moet daarvoor onder andere concurreren met de iPhone 3G S, de Nokia N97, de Samsung i8910 HD en met het nog uit te komen Android-toestel Samsung i7500.

Wat zit er bij het toestel?

De HTC Hero komt in een erg mooie, van stevig karton gemaakte, rechthoekige, witte doos met op de voorkant een afbeelding van het toestel en op de zijkant een wolk van pictogrammen van alle standaard geïnstalleerde toepassingen. Uit het doosje schuif je een la waarin bovenop het toestel ligt ingebed in een uitneembare vorm met daaronder de accessoires en een snelstartgids. De meegeleverde accessoires zijn een USB-kabel met een opzetstekker, een 2 GB microSD geheugenkaart en een headset met afstandsbediening en 3.5 mm audio jack. De accessoires zijn afgezien van de geheugenkaart allemaal in het wit en zien er erg strak uit en zijn van uitstekende kwaliteit, zelfs de headset. De batterij van de Hero heeft een capaciteit van 1350 mAh.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel