HTC Desire 510


HTC Desire 510
HTC Desire 510 voorkant schuin terra wit
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
Niet meer verkrijgbaar
Schermformaat
4,7 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten HTC Desire 510

  • Voordelige 4G-telefoon van HTC
  • Naar voren gerichte speaker
  • Kent een relatief grote batterij inclusief spaarmodus

Minpunten HTC Desire 510

  • Duidelijk een budgetmodel en zo voelt hij ook aan

De HTC Desire 510 in het kort

De HTC Desire 510 is een relatief eenvoudige en daardoor betaalbare Android-smartphone die toch van 4G is voorzien. Bovendien zien we enkele kenmerkende HTC-eigenschappen terug bij deze Desire 510.

Allereerste met 64-bits processor

Zo is daar een naar voren gerichte speaker bovenaan het beeldscherm. Het gaat niet zoals bij de duurdere HTC's om stereo BoomSound-speakers maar doordat het geluid rechtstreeks naar voren is gericht klinkt het wel stukken luider en duidelijker. Binnenin is er trouwens een unicum te melden. Zo is de HTC Desire 510 de allereerste HTC-telefoon met een 64-bits processor. Het gaat om de Snapdragon 410 die voorzien is van vier cores. Dat maakt van de Desire 510 ook nog eens een relatief krachtige smartphone.

HTC Desire 510 voorkant schuin terra wit

Geschikt voor 4G

Al die rekenkracht komt goed van pas als je mobiel wilt internetten. De HTC Desire 510 ondersteunt het snellere 4G-internet en wel op de banden 3, 7 en 20. Dat zijn precies de frequenties die in Nederland voor 4G worden gebruikt. In het buitenland kan dat een ander verhaal zijn en ben je afhankelijk van je locatie gebonden aan het iets minder snellere HSDPA (tot 42 Mbit/s). Onder de overige specificaties zien we een 4,7 inch scherm met FWVGA-resolutie en een 5 megapixel camera die video in Full HD kan opnemen.

Belangrijkste HTC Desire 510 specificaties

  • Quadcore Snapdragon 410-processor op 1,2 GHz + 1 GB RAM-werkgeheugen
  • 4G-ondersteuning voor mobiel internet
  • 8 GB aan opslag maar uitbreidbaar dankzij microSD-geheugen
  • 5-megapixelcamera aan de achterkant met Full HD video-opname
  • Scherm van 4.7 inch groot

Handige accessoires

Net als bij alle andere HTC-telefoons treffen we ook bij deze Desire 510 het eigen BlinkFeed aan. Dat zit links van je homescreen en geeft een overzicht van updates uit je social netwerk zoals Facebook of Twitter weer. Maar ook nieuwsberichten kun je er tussen zetten zodat je altijd up-to-date bent. En wil je stijlvol je HTC Desire 510 beschermen dan is er een losse Dot View-cover verkrijgbaar. Dat is een beschermhoes met een klepje waarin gaatjes zitten. Hier doorheen kan het toestel notificaties geven en je de tijd geven.


Concurrenten van de HTC Desire 510

Vergelijk de HTC Desire 510 met deze producten


Praat mee over de HTC Desire 510