HP iPAQ Voice Messenger review


HP is geen grote speler op de markt voor mobiele telefoons maar probeert in het zakelijke segment met haar iPAQ-modellen toch een graantje mee te pikken.

De nieuwste modellen zijn de hier behandelde Voice Messenger en de ook nog door ons te testen iPAQ Data Messenger. Aangezien beide modellen draaien onder Windows Mobile is één voor de hand liggende concurrent HTC met tal van Windows Mobile modellen. HP richt zich echter veel sterker op de zakelijke gebruiker en dat is wellicht een markt waar de Voice Messenger met zijn compacte vormgeving een rol van betekenis kan spelen.

Daarbij moet wel rekening gehouden worden met de Nokia E71, de Palm Treo Pro en kleine BlackBerry modellen als de BlackBerry Pearl 8120.

HP omschrijft de iPAQ Voice Messenger als klein van formaat, maar groot in mogelijkheden. Op het eerste gezicht lijkt het toestel dit ook aardig waar te kunnen maken maar hoe is hij in het dagelijks gebruik?

Wat zit er bij het toestel?

De uitrusting van het pakket waarin de Voice Messenger komt is tamelijk basic en bestaat naast natuurlijk de telefoon zelf uit een batterij (1260 mAh), een CD-ROM, welkomstgids, handleiding, adapter, USB-kabel en een headset met 2.5 mm audio jack. De headset is een ontzettend standaard model die behoorlijk hard kan maar qua gebruikscomfort nogal wat te wensen overlaat. Helaas wordt er geen microSD geheugenkaart meegeleverd terwijl dat tegenwoordig toch meer regel dan uitzondering is.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel