HP iPAQ Data Messenger review

· 1 reactie


Eind 2008 werden er twee toestellen van HP aangekondigd; de iPAQ Voice Messenger en de IPAQ Data Messenger. HP richt met zijn iPAQ lijn vooral op de zakelijke klant, maar probeert met de nieuwste lichting ook de ‘gewone’ consument voor zich te winnen.

Qua specificaties verschillen de toestellen niet echt veel, beiden draaien op Windows Mobile 6.1, hebben Wi-Fi, 3G, een 3.0 megapixel camera en nog veel meer gelijkenissen.

Zo op het eerste gezicht ziet het toestel er groot, maar wel stijlvol uit. De Data Messenger is een slider smartphone met een QWERTY toetsenbord en een 2.8 inch beeldscherm. Het kan concurrentie verwachten van onder andere de Sony Ericsson XPERIA X1, HTC Touch Pro P4600 en de T-Mobile G1. Allen overigens hier op NieuweMobiel.NL getest.

Wat zit er bij het toestel?

De HP iPAQ Data Messenger komt in een kartonnen doos die goed bij de telefoon past, te lomp voor wat er in zit. Bij het opmaken van de doos, zie je de telefoon en de accessoires zitten in een zwarte gespoten eierdoos. Ook dit is niet een lust voor het oog. Naast het toestel zit er nog een headset, oplader, USB-kabel en software cd en gebruikshandleidingen, in de doos. De Data Messenger komt met het nodige aan accessoires, maar meer niet. Een extra stylus mist, dus het is aan te raden om hier zuinig mee om te gaan. De batterij heeft 1150 mAh. Verder heeft de headset, het onhandige, 2.5 mm audio jack adapter.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel