Google Pixel Watch 2

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Pixel Watch 2 in het nieuws

ts Snapdragon W5 Plus Gen1

Google Pixel Watch 2 krijgt mogelijk langere accuduur

Geruchten ·

De wellicht binnenkort verwachte Google Pixel Watch 2 belooft een flink langere accuduur te krijgen. Als Google tenminste doorzet met haar plan om Samsung voor Qualcomm in te ruilen. Hoe dat zit leggen we je hier uit.

Google kondigde tijdens Google I/O 2022 de Pixel Watch aan. Een eigen smartwatch met een rond scherm. Inmiddels ligt Google I/O 2023 alweer achter ons maar de zoekgigant verzuimde de Pixel Watch 2 te tonen. De klok tikt intussen door en de eerste geruchten over dit nieuwe horloge druppelen binnen.

Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1 specsheet
Mogelijk de nieuwe chipset van de Pixel Watch 2

Google zou overwegen om de Samsung Exynos-processor binnenin het horloge te vervangen voor de laatste Snapdragon W5-chip van Qualcomm. Deze chipset belooft veel zuiniger te zijn en tegelijkertijd veel sneller. Dat bericht 9to5Google in een blogpost. Waarom Google de overstap van Samsung naar Qualcomm maakt is onduidelijk. Ook Samsung heeft inmiddels een verbeterde chip voor gebruik in smartwatches.

Lanceerdatum Pixel Watch 2

Een langere accuduur zou welkom zijn. Gebruikers van de eerste generatie Pixel Watch melden maximaal een dag aan gebruik, en dat is zonder AOD (Always On Display). Wanneer Google de Pixel Watch 2 aankondigt is nog onduidelijk. Een logisch moment hiervoor zou tegelijk met de introductie van de Pixel 8 en 8 Pro zijn. Die worden in het najaar van 2023 verwacht.

  • Tags:
  • google
  • pixelwatch2

Vragen en antwoorden over de Google Pixel Watch 2