Doro Primo 413


Doro Primo 413
Doro Primo 413 zwart geopend voorkant
Doro Primo 413 zwart achterkant gesloten
Doro Primo 413 blauw geopend voorkant linkerzijkant
Doro Primo 413 blauw achterkant gesloten
Doro Primo 413 geopend blauw voorkant linkerzijkant
Doro Primo 413 achterkant gesloten achterkant
Doro Primo 413 rood gesloten in dock
Doro Primo 413 achterkant goud
Doro Primo 413 achterkant zilver
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarBlauwRoodZilverZwart
Schermformaat
2,4 inch
Camera
2,0 megapixel

Pluspunten Doro Primo 413

 • Eenvoudige telefoon maar met camera
 • Geen onnodig ingewikkelde bediening
 • Speciale SOS-knop achterop in geval van nood
 • Klaptelefoon, dus geen onbedoelde 'broekzakgesprekken'

Minpunten Doro Primo 413

 • Werkt niet in Azië

Prijsvergelijker Doro Primo 413
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 9,50 € 0,00 100 500 MB   Tip
hollandsnieuwe € 11,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
Telfort € 12,00 € 0,00 300 -   Bekijk
T-Mobile € 15,50 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Vodafone € 16,00 € 0,00 150 500 MB   Bekijk
KPN € 17,50 € 0,00 150 -   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Doro Primo 413 met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Doro Primo 413 in het kort

De Doro Primo 413 is een eenvoudige telefoon met grote toetsen en camera. Zo omschrijft Doro, dat zich specialiseert in seniorentelefoons, zelf de 413. Wij kunnen zelf nog wel wat meer vertellen en dat is precies wat we hieronder gaan proberen te doen.

Handen op elkaar voor de klaptelefoon

De Primo 413 kent een vormgeving die we inmiddels niet meer zoveel zien; een clamshell, soms ook wel vouwtelefoon genoemd. De telefoon kan hierdoor dichtgeklapt worden. Ondanks dat we deze vormgeving dus niet meer zoveel zien wil het niet zeggen dat dit niet handig is. Sterker nog, het biedt bepaalde voordelen. Zo kun telefoongesprekken beëindigen door het toestel dicht te klappen. Eenmaal dichtgeklapt is het ook niet mogelijk per ongeluk iemand te bellen. Je hoeft daardoor ook niet telkens een zogenaamde toetsenblokkering in te schakelen. Telefoons waarbij het toetsenbord niet is afgeschermd zijn veel gevoeliger voor deze zogenaamde 'broekzakgesprekken' waarbij per ongeluk iemand onbedoeld gebeld wordt. Ingeklapt past de Doro 413 ook eenvoudig in een tas, jas of desnoods broekzak. Tegelijkertijd beschikt de compacte 413 over lekker grote en duidelijk leesbare toetsen.

Doro Primo 413 rood gesloten in dock

Handig in geval van nood

Deze Doro Primo 413 is evenals de andere telefoons van Doro voorzien van enkele handige functies speciaal voor wie geen ingewikkelde telefoon nodig heeft. Zo is er een extra simpele bediening waarvoor je niet eerst een uitgebreide cursus voor hoeft te volgen. Er zijn drie sneltoetsen waarachter telefoonnummers gezet kunnen worden. Eén knop en de persoon wordt direct gebeld. Handig want je hoeft het menu niet in. Achterop het toestel zit verder een speciale assistentieknop. Deze SOS-knop belt direct een zelf te kiezen contactpersoon en het toestel maakt meteen gebruik van de handsfree-functie waardoor het toestel niet aan het oor gehouden hoeft te worden. Ook handig is de ingebouwde camera. Deze naast het maken van een foto zelfs filmpjes opnemen. De camera op de Primo 413 is zelfs uitgerust met een flitser voor extra licht. De flitser kan ook gebruikt worden als zaklantaarn; handig voor in het donker.

Belangrijkste Doro Primo 413 specificaties

 • Compacte en praktische inklap-vormgeving
 • Gebruiksvriendelijk met toetsen voor 3 voorkeursnummers
 • Ingebouwde camera met video-functie
 • Grote toetsen
 • Zaklantaarnfunctie
 • Speciale assistentie-knop voor noodgevallen geeft extra rust
 • Bekijk alle Doro Primo 413 specs

Geen wereldtelefoon

De Doro Primo 413 is verder uitgerust met een kleurenbeeldscherm. Dichtgeklapt zit er een zwart/wit schermpje aan de buitenkant waarop de tijd getoond wordt. Doro levert een bureaulader mee waarin de Primo 413 gezet kan worden. Het toestel wordt dan meteen opgeladen. Handig want priegelen met kabeltjes hoeft dan niet meer. Reislustige senioren zijn wel opgepast; de Doro Primo 413 ondersteunt niet alle telefoonnetwerken die in Azië, Noord- en Zuid-Amerika gebruikt worden. In Europa is dat anders; daar werkt het toestel wel overal.

Goedkoopste Doro Primo 413 prijzen

Natuurlijk is de Primo 413 verkrijgbaar in combinatie met een abonnement maar hij is ook los te koop. De voordeligste prijs die wij hebben ingelezen voor een los toestel is 73 euro. Zoals eerder gezegd is het tevens mogelijk om het toestel in combinatie met een abonnement af te sluiten. Zonder bijbetalen heb je al vanaf 9,50 euro een exemplaar in huis. Dat is overigens wel in combinatie met een tweejarig abonnement. Alle abonnementen van één jaar vind je op deze abonnementspagina, selecteer vervolgens links bovenaan in het zoekscherm voor de optie 1 jaar. Het is daar ook mogelijk te zoeken op belminuten/sms’jes, MB’s en hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn aan maandelijkse kosten. De Primo 413 is verkrijgbaar in de volgende kleuren: Blue (blauw), Red (rood), Silver (zilver) en Black (zwart).


Video over de Doro Primo 413

De video is in het Duits maar ook de beelden spreken voor zich. De Doro Primo 413 is een compacte en eenvoudig te gebruiken telefoon. Bovendien komt de SOS-knop even aan bod


Concurrenten van de Doro Primo 413

Vergelijk de Doro Primo 413 met deze producten


Praat mee over de Doro 413