BlackBerry Storm 9500 review


In het zakelijke segment van de mobiele telefoniemarkt is BlackBerry allang een gevestigde naam maar met de Storm 9500 probeert het merk ook een plekje te veroveren in het meer modieuze segment.

Bij deze BlackBerry speelt het uiterlijk duidelijk een grotere rol dan bij andere modellen van het merk. De Storm 9500 is een wat modieuzer alternatief voor de BlackBerry Bold 9000.

Net als flink wat andere telefoons werd de BlackBerry Storm 9500 voor zijn verschijnen als iPhone-killer aangemerkt. Dus moet hij naast de Apple iPhone 3G opboksen tegen andere iPhone-killers als de HTC Touch HD en de Samsung i900 Omnia. De Storm 9500 heeft echter een geheim wapen en dat is het unieke klikbare SurePress touchscreen. Berichten doen de ronde dat men er of helemaal weg van is of het helemaal niks vind. Wij hebben het getest!

Wat zit er bij het toestel?

Naast het toestel met batterij (1400 mAh) zitten in de doos een oplader, headset, USB-kabel, 1 GB MicroSD geheugenkaart, een CD met software en de handleiding. De leren sleeve en het poetsdoekje zorgen ervoor dat de Storm 9500 altijd goed voor de dag komt.

De oplader en headset zijn niet echt solide en voelen nogal goedkoop en speelgoedachtig aan. De oplader bestaat uit twee delen en bij het losmaken van deze delen raakte een pinnetje verbogen waardoor de lader niet meer functioneerde. Het pinnetje kon wel weer eenvoudig teruggebogen worden. De bijgeleverde headset hoeft voor het luisteren van muziek niet gebruikt te worden want het toestel beschikt over een 3.5 mm audio jack.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel