Alcatel Pop 4


Alcatel Pop 4 (5051D)
Alcatel pop4 zwart voorkant linkerzijkant
Alcatel pop4 zwart voorkant rechterzijkant
Alcatel pop4 zwart linkerzijkant
Alcatel pop4 zwart overzicht
Alcatel pop4 zwart achterkant
Alcatel Pop 4 wit achterkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarGrijsZilver
Schermformaat
5,0 inch
Camera
8,0 megapixel

Pluspunten Alcatel Pop 4

 • Keurig betaalbare 4G-telefoon
 • Opvallend lichtgevoelige hoofdcamera
 • Selfiecamera met eigen flitser
 • Geschikt voor twee MicroSIM-kaarten

Minpunten Alcatel Pop 4

 • Veel plastic en niet veel opslagruimte

Prijsvergelijker Alcatel Pop 4
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 10,00 € 0,00 100 500 MB   Tip
Telfort € 12,00 € 0,00 300 -   Bekijk
hollandsnieuwe € 14,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
T-Mobile € 22,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk
Vodafone € 16,00 € 0,00 150 500 MB   Bekijk
KPN € 20,00 € 0,00 200 1000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Alcatel Pop 4 met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Alcatel Pop 4 in het kort

De Alcatel Pop 4 is een redelijk betaalbaar 4G-telefoon uit Alcatel's POPulaire serie. Gelet op z'n aanschafprijs krijg je daar ook nog eens een redelijk goede camera bij. Waarom we dat zo bedoelen gaan we hieronder uitleggen.

Tweemaal uitstekend

Uit alles blijkt wel dat Alcatel met de Pop 4 een scherp geprijsde cameratelefoon wil neerzetten. De cameraresolutie komt weliswaar niet boven de 8 megapixel, de toegepaste lens is echt keurig voor deze prijs. In de praktijk heb je toch niet meer dan 5 megapixel nodig om foto's op social media te plaatsen of om af te drukken. Wat dat betreft heb je veel meer aan goede optics, zeg maar de lens voor de camera. Doordat deze een opvallend grote opening van f/2.0 kent laat hij extra veel licht door. Daarmee heeft de Alcatel Pop 4 in principe een streepje voor wanneer het begint te schemeren. Natuurlijk maakt iedere telefoon in vol zonlicht goede foto's, deze Pop 4 doet dat ook wanneer het donkerder wordt. Ook bijzonder is dat de 5 megapixel camera aan de voorzijde over een eigen flitser beschikt. Selfies maken met extra licht dus. Bovendien is de selfiecam uitgerust met een extra brede groothoeklens van 84 graden. Hierdoor past ook je vriendengroep op de foto.

Belangrijkste Alcatel Pop 4 specificaties

 • 8 megapixel hoofdcamera met lichtgevoelige f/2.0 lens
 • Redelijk hoge 5 megapixel selfiecamera inclusief eigen LED-flitser
 • Quad-core Snapdragon 210 processor op 1,1 GHz, 1 GB aan werkgeheugen
 • Ondersteuning voor snel 4G-internet (ook wel LTE)
 • Dualsim-mogelijkheden (type MicroSIM)
 • IPS-beeldscherm van 5.0 inch groot met FWVGA-resolutie
 • 8GB opslaggeheugen, uit te breiden tot 32GB met microSD-geheugenkaart
 • Bekijk alle Alcatel Pop 4 specs

Boordevol functies, toch dun

Alcatel heeft de Pop 4 uitgerust met een 5 inch HD-scherm dat bovendien volledig gelamineerd is. Geen onnodige randjes of inkepingen dus. Is 5 inch net iets te klein voor je, kijk dan eens naar z'n iets grotere broer: de Pop 4 Plus. Beiden hebben wel gewoon gemeen dat ze het snelle 4G-internet ondersteunen. Hiermee kun je onderweg razendsnel webpagina's ophalen of HD-filmpjes bekijken. Binnenin zit verder nog een 2.500 mAh grote batterij waarmee je volgens Alcatel tot wel 5 uur aan video mee kunt afspelen. Ook is daar ruimte voor een dubbele simkaart (type Micro SIM). Ondanks al die functies heeft Alcatel de Pop 4 wel redelijk dun weten te houden. De behuizing meet op z'n dikste punt nog geen 8 millimeter. Je hoeft die skinny jeans dus niet in de kast te laten hangen.

Alcatel pop4 zwart voorkant rechterzijkant

Niet alleen maar positief

Is het dan alleen maar rozengeur en maneschijn? Als we even kritisch moeten zijn dan valt ons wel wat dingen op. Zo is het interne geheugen van 8GB niet heel erg groot. Je kunt dit weliswaar uitbreiden met een apart geheugenkaartje maar je zit nog steeds aan de limiet van 32GB. Is je muziekbibliotheek groter dan dat dan heb je pech of je zult met de cloud moeten werken. Ook jammer is dat de behuizing volledig van plastic is. Dat helpt Alcatel om de kosten te drukken en dat zien we dan ook in de aanschafprijs van de Pop 4 terug. Erg hoog is die namelijk niet. Of dit allemaal erg is zul je zelf moeten afwegen.

Goedkoopste Alcatel Pop 4 prijzen

De Pop 4 is zowel los als met abonnement te koop. De laagste prijs die wij hebben ingelezen is 99 euro. Inmiddels is er een keurige 20 van de vraagprijs af gegaan en dat is altijd meegenomen. Zoals eerder gezegd is het tevens een mogelijkheid om hem in combinatie met een abonnement aan te schaffen. Zonder extra bijbetalen heb je dan al voor 10 euro een exemplaar. Je hebt dan overigens wel een 2-jarig abonnement. Voor de goedkoopste prijzen met een eenjarig abonnement kijk je op deze abonnementpagina. Daar kan je in het filter links bovenaan filteren op de abonnementsduur. In datzelfde zoekscherm kun je ook meteen zoeken op bundels waaronder belminuten, sms’jes en MB’s. Ook kun je er invoeren hoeveel je eenmalig wilt bijleggen voor een los exemplaar. Alcatel brengt de Pop 4 uit in de modellen: Slate Grey (grijs) en Metal Silver (zilver). Er is alleen een uitvoering met 8 GB aan opslagruimte verkrijgbaar. Daar is echter eenvoudig wat aan te doen door zelf een geheugenkaart (MicroSDHC) aan te schaffen.


Video’s over de Alcatel Pop 4

Nu Alcatel zulke vage video's maakt, van bijvoorbeeld deze Pop 4 Plus, is het aan ons om je er maar meer over te vertellen. Over z'n selfieflitser bijvoorbeeld, of dual SIM-mogelijkheden, of z'n 4G-eigenschappen

Dit filmpje gaat eigenlijk over de Alcatel 4 Pop maar alle genoemde functies gelden ook voor de grotere Pop 4 Plus. Denk aan een dunne behuizing, selfiecamera met eigen flitser en 4G-ondersteuning


Concurrenten van de Alcatel Pop 4

Vergelijk de Alcatel Pop 4 met deze producten


Praat mee over de Alcatel Pop 4