Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM


Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM (4034D)
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarWitZwart
Schermformaat
4,0 inch
Camera
2,0 megapixel

Pluspunten Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM

 • Zeer compacte vormgeving
 • Van plastic maar toch een stevige unibody
 • Beschikt over een selfieflitser
 • Ruimte voor 2 microSIM-kaarten

Minpunten Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM

 • Geen 4G en wel erg weinig werkgeheugen

Prijsvergelijker Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 8,00 € 0,00 100 500 MB   Tip
Telfort € 11,00 € 0,00 300 -   Bekijk
hollandsnieuwe € 12,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
Vodafone € 16,00 € 0,00 150 500 MB   Bekijk
Simyo € 18,00 € 0,00 300 2000 MB 4G Bekijk
Ben € 8,00 € 0,00 100 500 MB   Bekijk
T-Mobile € 11,00 € 0,00 150 500 MB 4G Bekijk
KPN € 15,50 € 0,00 150 -   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM in het kort

De Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM is één van de kleinste uit de begin 2016 geïntroduceerde Pixi 4-serie. Ondanks z'n bescheiden voorkomen krijgt deze mini-telefoon wel een relatief nieuwe Android-versie mee én beschikt hij over een eigen selfieflitser. Hiermee lijkt hij helemaal ingespeeld op een jeugdige doelgroep.

Klein is fijn

De Pixi 4 (4) Dual SIM is weliswaar niet de kleinste uit de Pixi 4-serie maar met een 4-inch scherm is hij ook niet de grootste. Handig hieraan is dat hij lekker compact is. Je bergt hem eenvoudig op en hij zit niet meteen in de weg. Gevolg is wel dat tekst wat klein kan worden weergegeven wat niet handig is als je problemen hebt met je zicht. Alcatel past een zogenaamde WVGA-resolutie wat betekent dat er 800 keer 480 pixels zijn. Het levert hem daardoor een niet heel erg onscherp beeld op. Helaas is er wel gebruik gemaakt van een zogenaamd TN-scherm wat niet goed bekend staat vanwege z'n grote kijkhoeken. Op zich geen probleem, vooral als je bedenkt dat deze Pixi 4 (4) Dual SIM niet veel moet kosten.

Belangrijkste Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM specificaties

 • Handzaam en compact dankzij 4.0 inch scherm
 • Quadcore MediaTek MT6580 processor op 1,3 GHz
 • 4GB opslaggeheugen maar eenvoudig uit te breiden tot 32GB
 • Ondersteunt Dual SIM
 • Selfiecam met eigen LED-flitser
 • Bekijk alle Alcatel Pixi 4 4 Dual SIM specs

Slimme jongen

Wie niet groot is moet slim zijn. Gelukkig zit dat bij deze Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM wel goed. Hij kan rekenen op een heuse quad-core processor van MediaTek op 1,3 GHz. Hierdoor is hij zeker niet de langzaamste smartphone. Qua besturingssysteem is gekozen voor het redelijk nieuwe Android 6.0 Marshmallow. Dat is op het moment van uitkomen één van de meest recente versies. Hiermee kun je voorlopig wel even vooruit en hoef je niet bang te zijn dat apps die straks populair worden niet worden ondersteund. Om lekker lang vooruit te kunnen is gebruik gemaakt van een 1.500 mAh grote batterij. We schrijven 'groot' maar in de praktijk is dat wel wat aan de kleine kant. Omdat de Pixi 4 (4) dat zelf ook is zal het met het uithoudingsvermogen wel goed komen. Reken toch zeker een dag aan smartphoneplezier.

Uniek in deze prijscategorie

Voor een budgetsmartphone kan de Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM nog een trucje. Er zit voorop namelijk een selfieflitser. Dat zien we in deze prijscategorie zelden. Over de resolutie van de selfiecamera kunnen we niet eenduidig zijn. Er zijn namelijk twee uitvoeringen; de ene kent een magere VGA-camera terwijl de andere een meer degelijke 2 megapixel selfiecam kent. Check dus de aanbieder zodat je zeker weet welk model je krijgt. Toch is het grootste bezwaar aan deze Pixi 4 (4) Dual SIM dat het werkgeheugen wel erg mager is. Met 512 MB kun je niet eenvoudig meerdere apps gelijktijdig gebruiken en ook zullen apps geforceerd afgesloten worden zodra je een nieuwe opstart. Daardoor zal hij wat langzamer zijn dan smartphone die over meer werkgeheugen beschikken.

Goedkoopste Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM prijzen

De Pixi 4 (4) Dual SIM is beschikbaar bij diverse providers maar is ook los verkrijgbaar. Wij vonden al vanaf € 49,99 een passende aanbieding. Inmiddels is er een aardige 10 van de verkoopprijs af en dat is natuurlijk altijd meegenomen. Natuurlijk is het toestel ook in combinatie met een abonnement verkrijgbaar. Een exemplaar heb je zonder bijbetalen al voor een bedrag van 8 euro per maand. Dat is wel bij een tweejarig abonnement. Voor de goedkoopste prijzen met een 1-jarig abonnement kijk je op deze abonnementpagina, kies vervolgens links bovenaan in het zoekscherm voor de optie één jaar. Op diezelfde pagina kun je ook zoeken naar een bepaald aantal sms’jes, belminuten en natuurlijk MB’s. Daar vind je ook zoekfilters waaronder de 4G-snelheid en een eventueel maximaal maandbedrag. De Alcatel Pixi 4 (4) Dual SIM is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen: White (wit) en Black (zwart). Alcatel heeft alleen een variant beschikbaar met 4 GB aan intern opslaggeheugen. Mocht dat te weinig zijn dan kun je zelf altijd nog een geheugenkaart bijplaatsen.


Praat mee over de Alcatel 4 4 Dual SIM