Acer Liquid Jade


Acer Liquid Jade (S55)
Acer Liquid Jade zwart achterkant
Acer Liquid Jade wit schuin
Acer Liquid Jade wit gedraaid
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
Niet meer verkrijgbaar
Schermformaat
5,0 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten Acer Liquid Jade

  • Vrij unieke vormgeving met voldoende rondingen
  • Royaal groot beeldscherm van 5 inch groot
  • Camera schiet erg snel foto's

Minpunten Acer Liquid Jade

  • Beschikt niet over 4G

De Acer Liquid Jade in het kort

Met de Liquid Jade bewandelt Acer duidelijk buiten de gebaande paden. Er is werkelijk geen rechte lijn op het toestel te vinden en dat levert een vrij natuurlijk uiterlijk op. Maar de Acer Liquid Jade is meer dan alleen een mooie telefoon om naar te kijken.

Anti-spiegelend scherm

Waar andere fabrikanten de laatste tijd vooral lijken te kiezen voor een recht en hoekig ontwerp heeft Acer het vooral bij ergonomische lijnen gehouden. Volgens Acer ligt de Liquid Jade daardoor lekkerder in de hand. Zelfs de voorkant van de Jade waar we het 5 inch grote beeldscherm vinden is gebogen. Deze wordt bovendien beschermd door het stevige Gorilla Glass 3 dat krassen moet voorkomen. Het scherm zit dankzij de Zero Air Gap-techniek zeer dicht aan het oppervlakte en zorgt er bovendien voor dat het minder spiegelend is. Dat bevordert de leesbaarheid van het scherm buitenshuis.

Belangrijkste Acer Liquid Jade specificaties

  • 13-megapixelcamera aan de achterkant met Full HD-video
  • Dualsim mogelijkheden
  • 8 GB opslaggeheugen (uitbreidbaar met microSD)
  • Quadcore MediaTek MT6582M processor op 1,3 GHz met 1 GB aan RAM-werkgeheugen
  • Scherm van 5.0 inch groot met Gorilla Glass

Snelle camera

Acer heeft de Liquid Jade uitgerust met geen onaardige camera die foto's met een maximale resolutie van 13 megapixel kan schieten. Wat vooral handig is is dat er binnen 0,3 seconde een foto geschoten kan worden. Zelfs in vrij donkere ruimtes. Dat komt enerzijds door de grote aperture van f/1.8 maar ook de Bright Magic-functie moet niet onderschat worden. Die regelt de belichting automatisch.

Acer Liquid Jade wit schuin

Geen 4G, wel twee simkaarten

Acer heeft de Liquid Jade uitgerust met een MediaTek-processor en dat vertaalt zich meteen terug in een relatief lage prijs. Vooral voor een smartphone met een 5 inch groot scherm is deze Jade relatief betaalbaar. Jammer alleen is misschien dat de Acer Liquid Jade niet geschikt is voor 4G. Hiermee kun je niet razendsnel internetten. Ondanks dat kan er wel via het 3G-netwerk data binnengehaald worden. Ook is er ruimte voor twee simkaarten in de Liquid Jade. Dat maakt van het toestel een echte Dual SIM-telefoon.


Video over de Acer Liquid Jade

Acer heeft een nieuwe video vrijgegeven van de Liquid Jade Primo; een Windows 10-telefoon met Continuum-functie waar je werk mee gedaan krijgt


Concurrenten van de Acer Liquid Jade

Vergelijk de Acer Liquid Jade met deze producten


Praat mee over de Acer Liquid Jade