Laatste versie van MeeGo op Nokia N900 getest

· 2 reacties


Het MeeGo-project heeft een nieuwe firmware uitgebracht, waardoor we een pre-alpha-versie van het nieuwe besturingssysteem alvast konden testen. Wij installeerden MeeGo 1.1 op onze Nokia N900.

Om te beginnen: We kunnen je afraden MeeGo ook op je telefoon te zetten. Installatie is niet eenvoudig. Je loopt bovendien het risico je Nokia N900 voor altijd onbruikbaar te maken.

MeeGo gaat vooruit

Na deze waarschuwing het goede nieuws: MeeGo gaat vooruit. Er zitten nog steeds veel onvolkomenheden in het systeem, maar dat is normaal voor een pre-alpha-uitgave. Als we de versie die nu is vrijgegeven vergelijken met de Day-1-release die eind juni uitkwam is er echter een wereld van verschil. Destijds werkte eigenlijk niets. Er stond een systeem dat opstartte, en daar was het ook wel mee gezegd.

Nu kún je ook wat met MeeGo. Je kunt verbinden met een draadloos netwerk, Firefox opstarten en een website bezoeken, om maar wat te noemen. Als je wilt, kun je ook met het toestel bellen. Je kunt accounts toevoegen, tussen applicaties wisselen, naar muziek luisteren en een aantal instellingen wijzigen.

Traag

Problemen zijn er genoeg in het systeem, maar we mogen verwachten dat Nokia en Intel, de partners die samen werken aan MeeGo, dat vlot zullen oplossen. Grootste nadeel is op dit moment dat het systeem erg traag is. de alpha-release is voor geduldige mensen. Af en toe switcht de telefoon naar een zwart scherm, zonder aankondiging. Een druk op de aan/uit-toets, en MeeGo draait weer.

De kinderziektes verhinderen niet een indruk te krijgen van wat komen gaat. MeeGo ziet er veelbelovend uit, met mooie grafische effecten. De mobiele versie van Firefox doet het op MeeGo prima. Hopelijk gaat MeeGo Nokia helpen de achterstand in de high-end smartphonemarkt te overwinnen. Wij wachten met spanning de volgende versie van MeeGo af! De eerste telefoon met MeeGo komt waarschijnlijk ergens in 2011 op de markt.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel