“Motorola werkt aan opvouwbare opvolger flinterdunne RAZR”


Ook Motorola zou werken aan een opvouwbare smartphone. Het zou hiervoor de flinterdunne RAZR uit de mottenballen halen die vooral begin 2000 erg populair was. Nu is Motorola niet de eerste die met een dergelijke telefoon bezig is maar nieuw lijkt wel het scharnier die het verzonnen heeft.

Tegenwoordig zien we clamshells, telefoons die je open en dicht kunt klappen, niet meer terug. Vrijwel alle telefoons zien er vandaag de dag hetzelfde uit; een groot rechthoekig 'ding' met groot touchscreen. Liefst zo groot mogelijk en dat het toch nog handzaam is. Dat is voor fabrikanten een steeds groter wordende opgave en daarom zien we steeds vaker dunne schermranden en ook de notch, waarbij de camera in een inkeping verwerkt zit, steeds vaker terug.

Motorola foldable RAZR
Vouwbare Motorola RAZR

Het wachten is op flexibele beeldschermen zodat je telefoons vanouds kunt dichtklappen. Eenmaal open heb je dan een groot scherm tot je beschikking en ingeklapt heb je een lekker compact toestel. Samsung werkt al langer aan een dergelijk product, iets wat we onlangs nog hebben laten zien dankzij renders gebaseerd op patenten. Maar ook Motorola, of beter gezegd moederbedrijf Lenovo, zou aan een dergelijke telefoon werken. Hiervoor wordt de oude RAZR nieuw leven ingeblazen; het flinterdunne model waarmee Motorola zo'n beetje groot geworden is.

Druppelvorm

Een patent is natuurlijk geen garantie dat een product daadwerkelijk op de markt verschijnt. Dit patent werd trouwens ontdekt door de vrinden van Mobielkopen die een kopie op hun site plaatste. Interessant blijft hoe fabrikanten om denken te gaan met het scharnier. Het scherm mag namelijk niet teveel gevouwen worden om schade te voorkomen, echt plat kan dus niet. Kiest Samsung waarschijnlijk voor de 'rookworst-oplossing', Motorola kiest voor een manier waar het scherm bij het scharnier een druppelvorm aanneemt. Echt flinterdun zoals de oude RAZR's zal dit niet worden maar het is al met al wel compacter dan de Samsung Galaxy F. Overigens werken ook LG en Huawei aan opvouwbare telefoons waarmee 2019 mogelijk een interessant jaar gaat worden.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel