Complete Samsung Galaxy Note 20-serie nu uitgelekt

Instap Note 20 lijkt stevige downgrade


Nadat de afgelopen dagen mondjesmaat informatie van Note20-modellen uitlekte ligt nu de hele serie op straat. En daaruit komt een vreemd beeld naar voren.

Jarenlang stond de Note-serie nagenoeg gelijk aan de Galaxy S-serie; high-end vlaggenschepen van de mooiste materialen en de uitgebreidste functies. Maar dan met een pennetje. Daar lijkt Samsung vanaf de Note 20 op terug te komen. Zo blijkt nu uit een lek van WinFuture. Want om nog meer onderscheid tussen modellen aan te brengen wordt de instap Note20 voorzien van een plastic achterkant.

Samsung Galaxy Note 20
De Samsung Galaxy Note 20 in Mystic Bronze

Nu is het ene plastic de andere niet maar dit klinkt toch wat teleurstellend. Vooral als je bedenkt dat Note-telefoons niet de goedkoopste zijn. Niet teleurstellend is het platte 6,7 inch grote AMOLED-scherm maar wel de verversingssnelheid van 'slechts' 60Hz. Dat kan eigenlijk niet meer in 2020 in dit segment. Wil je wel vloeiende beelden dan zul je moeten uitwijken naar de (veel duurdere) Note 20 Ultra. 'Nadeel' is dat die meteen een stukje groter is vanwege z'n 6,9 inch grote beeldscherm.

Drievoudig camerasysteem

Volgens de bron krijgt de Samsung Galaxy Note 20 verder een drievoudige camera bestaande uit 12MP hoofdcamera, 12MP ultragroothoek en 64MP telephoto voor 3x optisch zoomen. Wat de Note 20 wel heeft en de Note 20 Ultra niet is een Mystic Green-uitvoering. Beiden zijn wel verkrijgbaar in Mystic Black en Bronze. Die laatste kleur dook de laatste dagen al vaker op en wordt mogelijk ook gebruikt voor andere modellen.

Samsung kondigt de gehele Note20-serie op 5 augustus aan tijdens een Unpacked Event. Deze start 16:00 Nederlandse tijd en is online te volgen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel