Motorola kondigt met Moto C en C Plus nieuwe budgetserie aan


Nog niet lang geleden leek het moederbedrijf van Motorola budgettelefoons de rug toe te keren maar met de introductie van de Moto C en C Plus keert het bedrijf toch terug in deze markt. Toestellen met "noodzakelijke" eigenschappen.

De nieuwe Moto C-serie wordt door het achterliggende bedrijf ook wel omschreven als "essential". Het zal voor Motorola dringen worden in deze prijscategorie maar het hoopt te kunnen overleven door een keurige accuduur, 4G, Android 7.0 Nougat en een bijbehorend laag prijskaartje. De Moto C beschikt over een 5 megapixel camera en 2 megapixel selfiecamera. Beiden beschikken over een flitser. De batterij is met 2.350 mAh klein maar voldoende voor een 5 inch scherm met FWVGA-resolutie (854 bij 480 pixels).

Motorola Moto C wit
De Moto C is het nieuwe instapmodel

Zowel de Moto C als Moto C Plus draaien Android 7.0 Nougat wat voor een budgettelefoon erg netjes is. Doorgaans komen die al met verouderde Android-versies uit. De Moto C Plus verschilt door z'n veel grotere 4.000 mAh batterij waar Motorola een accuduur van 30 uur mee belooft. Ook zit er een hogere resolutie camera in van 8 megapixel. Naast een uitvoering met 3G en 4G komen er ook modellen uit met enkele en dubbele simkaartslot. Welke precies hier uitkomen is afwachten. Motorola hoopt beide modellen nog dit voorjaar in de winkels te hebben. In de praktijk betekent dat dat beide modellen binnen 4 weken te koop zullen zijn. Prijzen voor de Moto C beginnen bij € 99 en € 119 voor de Moto C Plus. Beschikbare kleuruitvoeringen zijn Starry Black, Fine Gold en Metallic Cherry.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel