Sony: Gingerbread stabieler dan Ice Cream Sandwich


In een blog op de bedrijfswebsite geeft Sony uitgebreid voorlichting aan eindgerbuikers die binnenkort een update voor hun toestel kunnen verwachten. Opvallend is dat updaten niet zondermeer wordt aangeraden.

“Kies je voor de nieuwe interface in Ice Cream Sandwich, of de extreme stabiliteit van Gingerbread?” Dat is de vraag die Sony eigenaren van een Xperia-toestel uit 2011 vraagt. Vooral het RAM-gebruik van de laatste versie van Android zou hoger zijn dan dat van Gingerbread, al laat het bedrijf in een verklarende update onder het blog weten dat er ingrepen gedaan zijn om dit negatieve effect zoveel mogelijk te beperken.

Icsvsgb 1

Voor toestellen als de Xperia neo, is het dus maar de vraag of je er goed aan doet de update te installeren. Sony komt hierdoor met een ambivalente boodschap, die bij gebruikers eerder verwarring schept dan de gewenste duidelijkheid. Sony is de meest ruimhartige met updates naar de nieuwe versie van Android. Na het lezen van het bedrijfsblog vragen wij ons af of het bedrijf niet té ruimhartig is geweest.

Sony (Ericsson)

Sony beloofde een update voor een groot aantal toestellen. Eigenaren van de volgende toestellen kunnen een update verwachten: Xperia arc en arc S, Xperia PLAY, Xperia neo en neo V, Xperia mini en mini pro, Xperia pro, Xperia active, Xperia ray en Sony Ericsson Live with Walkman.

Bron: Blogs.sonymobile.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel