BlackBerry "Dakota" gelekt

· 3 reacties


RIM werkt aan een toestel met zowel een touchscreen als volledig toetsenbord, waar het Canadese bedrijf groot mee werd. De telefoon met de codenaam Dakota moet de strijd aangaan met de laatste generatie smartphones.

Een touchscreen, in dit geval een 2.8 inch exemplaar met een resolutie van 640x480 pixels, zal in een aantal apps op de BlackBerry een welkome uitbreiding zijn op het trackpad en het toetsenbord. Op de BlackBerry Torch 9800 zagen we deze combinatie van bedieningsoptie al. Hoewel drie mogelijkheden om het toestel te bedienen voor sommigen wat teveel zullen zijn, biedt RIM hiermee optimale keuzevrijheid.

Rim blackberry bold touch montana dakota live 4
BlackBerry Dakota (rechts), met carbonfiber achterkant. De naam van het toestel in helaas geblurd
Rim blackberry bold touch montana dakota live 3
De voorkant van de Bold en Dakota (rechts)

Onduidelijkheid over naamgeving

Wanneer en of dit toestel naar Europa komt, is nog onzeker. Als RIM slim is zet het de vaart achter introductie van dit toestel, want de concurrentie heeft de afgelopen week een nieuwe generatie telefoons laten zien. De Dakota moet het daar tegen opnemen. Wij verwachten overigens niet dat dit de definitieve naam van het toestel zal zijn. Een andere naam die in het geruchtencircuit opdook is Bold Touch, maar ook die naam past volgens ons niet bij de geblurde letters die we achter op het toestel op de foto's zien.

Bron: Unwiredview.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel