Hoe vervang je de batterij van de HTC Legend 'unibody' ?

· 2 reacties


HTC heeft tijdens dit MWC de Legend aangekondigd waarvan de behuizing uit 1 stuk aluminium bestaat. Dus ook de achterkant. Hoe vervang je eigenlijk de batterij van de Legend? Of is het net als bij Apple's Unibody Macbook niet mogelijk?

De behuizing van de Legend doet sterk denken aan Apple's Macbook unibody. Probleem hiervan is echter dat de batterij niet vervangbaar is. Kampt de HTC Legend met hetzelfde probleem? En waar laat je eigenlijk je SIM kaart? Wij zochten het voor je uit.

HTC Legend Back

Als de de Legend omdraait zit aan de onderkant een zwarte plastic cover. Deze kun je eraf schuiven. Dit heeft alles te maken om de antenne enige overlevingskansen te geven om een signaal op te vangen. Grappig is dat de cover zelf ook dienst lijkt te doen als antenne, getuige de metalen contactpunten.

HTC Legend Back

Vervolgens kun je een plastic beschermplaatje omklappen waarna de SIM-kaarthouder en geheugenkaartslot zichtbaar worden. Maar waar zit dan toch de batterij?

HTC Legend Battery

Die zit daar dus boven en is verticaal uit de Legend te schuiven. Het vervangen van de batterij is dus mogelijk en de geheugenkaart is dus te vervangen zonder het toestel uit te schakelen.

Een nieuwe manier dus van HTC om een batterij te verwisselen die zeker ruimte bespaart. Hopelijk nemen andere fabrikanten een soortgelijk ontwerp over en krijgen we meer 'unibody' ontwerpen en compactere telefoons


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel