Asus ROG Phone 8 Pro breekt tijdens buigtest


Asus weet als geen ander hoe je gamingtelefoons maakt. De ROG Phones imponeren door hun vloeiende beeldschermen, uitstekende hittegeleiding en indrukwekkende prestaties. Ze blijken alleen niet heel sterk. Ga er dus niet op zitten.

De testen van JerryRigEverthing zijn legendarisch. Deze populaire YouTuber bouwt momenteel een bunker in z'n achtertuin en heeft daarnaast nog tijd over om telefoons te testen. Op duurzaamheid welteverstaan. Een vast onderdeel hierin is de buigtest en juist daar zakt de ROG Phone 8 Pro voor.

Je wilt natuurlijk dat je 1200 euro kostende telefoon zo lang mogelijk mee gaat. Het is daarom goed om te vernemen dat de ROG Phone 8 Pro de krastest moeiteloos overleefd. Bij de buigtest aangekomen wordt het minder fraai. Na flink wat kracht breekt de achterkant van het toestel, het scherm overleefd het wel.

Niet de eerste keer

Asus heeft een slechte reputatie als het gaat om de buigtest. De ROG Phone 5 en 6 braken zelfs doormidden. Zo erg is het ditmaal niet bij de ROG Phone 8 Pro waar alleen de glazen achterkant lijkt te breken. Daardoor zal het toestel niet meer waterdicht zijn en het is ook maar de vraag wat het met de AniMe Vision LED-verlichting doet.

Ons advies; ga er in ieder geval niet op zitten en gebruik anders het speciaal ontwikkelde DEVILCASE Guardian hoesje. Deze is geschikt voor de meegeleverde AeroActive Cooler X en stelt je in staat om koeler te gamen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel