iOS 4.3 beta uitgerold: home-knop verdwijnt?

· 1 reactie


Apple heeft iOS 4.3 beta uitgerold voor ontwikkelaars. Nieuw in het besturingssysteem voor de iPhone en iPad is de toevoeging van nieuwe multitouch-gestures. Daarop claimt een bron dat de home-knop gaat verdwijnen.

De nieuwste versie van Apple's besturingssysteem iOS is uitgebracht in beta-versie. Dat betekent dat ontwikkelaars er al mee mogen spelen, en dat het voor consumenten bijna zover is. Ontwikkelaars zijn gelukkig erg nieuwsgierige mensen, die graag informatie delen. Zodoende hebben zij iOS 4.3 al van top tot teen bestudeerd. Vannacht kwamen een aantal interessante nieuwtjes naar buiten.

Exit home-knop?

Apple heeft een drietal nieuwe mutlitouch-gestures toegevoegd. iPad-gebruikers zullen met iOS versie 4.3 kunnen swipen tussen apps, swipen voor de multitask-bar en als laatste kunnen ze ook pinchen om terug te keren naar het home scherm. Voor de iPhone werkt dit niet. Boy Genius Report kreeg van een insider te horen dat Apple de homeknop op de iPad, en later op de iPhone, gaat verwijderen. Gezien de nieuwe multitouch-gestures is dit een reële mogelijkheid geworden. Wij denken dat dit in zekere zin opgaat, al gaat dit voor de iPhone waarschijnlijk niet gebeuren omdat het al vrij krap wordt om vier vingers tegelijkertijd op je iPhone te krijgen. In de onderstaande video zie je de nieuwe gestures in actie op een iPad.

Compatibiliteit en nieuwe functies

Uit de softwarecode viel ook op te maken dat Apple de ondersteuning voor de tweede generatie iPod Touch en de iPhone 3G laat vallen. Deze apparaten zullen dus bij iOS 4.2 blijven steken. Mocht je willen overstappen op een nieuwe iPhone of iPad, dan geeft de software je daarbij een paar goedbedoelde adviezen.

Hotspot

Verder krijgt de iPhone een “hotspot-functie”. Hiermee zal de telefoon als WiFi-toegangspunt gaan functioneren. De mogelijkheid om deze optie te gebruiken is zoals altijd geheel afhankelijk van de provider. Bij onze iPhone 3GS werkt de hotspot overigens alleen onder Bluetooth en USB. Wellicht werkt de WiFi-hotspot alleen voor iPhone 4 en hoger. Verder zijn er nog wat details zoals een nieuw FaceTime-icoon, een licht veranderd toetsenbord en de mogelijkheid alle apps in één keer te updaten. Al met al een leuke set vernieuwingen om straks mee te gaan spelen, behalve voor de groep trouwe gebruikers met een 3G natuurlijk.

Bronnen: Bgr.com en Intomobile.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel