Nokia schrapt Symbian: naam verdwijnt, OS blijft

· 1 reactie


Symbian is niet meer. Het geplaagde mobiele besturingssysteem van Nokia gaat verder onder de naam Nokia, waardoor Symbian Belle, de laatste versie, uitgeleverd zal worden als “Nokia Belle”

Symbian was tot voor kort een open source smartphone besturingssysteem, dat ook door andere fabrikanten, zoals Samsung en Sony Ericsson, gebruikt werd. Toen duidelijk werd dat behalve Nokia niemand interesse had in het gedateerde besturingssysteem, haalden de Finnen de ontwikkeling van Nokia weer in eigen huis. Ook bij Nokia begon door te dringen dat Symbian het marktaandeel van het bedrijf niet uit z’n negatieve spiraal kon trekken.

2011116 symbian logo
Naam en logo verdwijnen voorgoed

Nokia sloot daarom een deal met Microsoft, om in de toekomst toestellen met Windows Phone uit te brengen. Symbian werd door die deal het OS voor toestellen in het middensegment. In de Nokia Lumia 800, die alom enthousiast werd ontvangen, zien we de eerste vrucht van de samenwerking tussen beide bedrijven. De ondersteuning van Symbian is tot 2016 gegarandeerd door consultancybedrijf Accenture. Wij verwachten dat daarna definitief het doek voor dit OS valt.

Bron: Conversations.nokia.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel