Budgetbewuste BlackBerry Z3 bereikt Nederland


Nadat het toestel eerder al in Indonesië werd aangekondigd doet hij nu ook Nederland aan; de BlackBerry Z3. Dit 5 inch grote toestel draait onder het eigen BlackBerry OS 10 en kent dankzij een relatief grote batterij een lange accuduur.

Eigenlijk zou de Z3 nooit in Nederland uitkomen, maar webwinkel Belsimpel heeft hem hier nu wel uitgebracht. Qua prijs is de BlackBerry Z3 niet de voordeligste met het vernieuwde OS 10, daarvoor moet je nog steeds bij de (veel oudere) Q5 zijn. Het kleine prijsverschil vertaalt zich overigens wel in een flink groter beeldscherm; 5 inch in plaats van 3,1 inch.

BlackBerry Z3 angle
De BlackBerry Z3 met z'n bedieningsknoppen juist aan de linkerzijkant

BlackBerry heeft de Z3 van een stevige batterij voorzien. Deze is 2.500 mAh groot en dat levert standbytijden op van ruim twee weken. Qua beltijd moet je volgens BlackBerry denken aan ruim 15 uur. Nu lijken ons deze tijden wat overdreven maar we verwachten wel dat je vrij probleemloos een volle dag kunt doen met een volle batterij. Enig nadeel misschien is dat de batterij niet zelf te verwijderen is.

Prijs BlackBerry Z3

Interessant aan de BlackBerry Z3 is dat BlackBerry hem vrijwel volledig door fabriek Foxconn heeft laten maken. Voorheen deed BlackBerry dit grotendeels zelf. Echter vanwege kostenbesparingen hebben ze dit nu uit handen gegeven. Dat is trouwens niet ten nadele gegaan van de duurzaamheid. In vele testen komt de Z3 als robuust en duurzaam naar voren. Benieuwd naar alle aanbiedingen en combinaties? Bekijk dan de Z3-prijspagina.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel