HTC Radar review


Krap een jaar na de presentatie van de eerste Windows Phone telefoons voor de Nederlandse markt hebben we nu één van hun opvolgers in handen. Deze is inmiddels voorzien van Windows Phone 7.5, ook wel aangeduid met de codenaam Mango.

Het gaat hier om de beschaafd betitelde HTC Radar. Uit deze naam kan al een klein beetje opgemaakt worden dat dit niet het vlaggenschip van HTC is voor wat betreft WP7. Dat zal namelijk de HTC Titan zijn.

Het bleek het afgelopen jaar lastig voor Microsoft om met Windows Phone in Nederland marktaandeel terug te winnen van de concurrentie. Grote factor hierin was het feit dat er nog geen ondersteuning bestond voor de Nederlandse taal en daarmee de marketplace. Met de Mango-versie is dat probleem uit de wereld. Verder beschikt de Radar over een 3.8 inch scherm, 1GHz processor, 8GB intern geheugen en een 5.0 megapixel camera.

De harde realiteit in telecomland betekent dat met deze specificatielijst van de Radar niet verwacht mag worden dat hij het op zal nemen tegen de topmodellen op de markt. We moeten daarom een treetje onder toestellen als de Samsung Galaxy SII gaan kijken. Dan komen we vooral terecht bij Android met toestellen als de HTC Desire S, Samsung Galaxy S Plus i9001 en Sony Ericsson Xperia ray.

Wat zit er bij het toestel?

Ons testmodel van de Radar werd geleverd in een kaal, wit doosje met daarin een USB-kabel en een stekker voor het stopcontact. Nu mag de consument daar op zijn minst nog een headset bij verwachten maar een batterij of een geheugenkaart zul je niet aantreffen. Dit komt niet door krenterigheid van HTC maar doordat de 1520mAh accu vast zit in het toestel en Windows Phone niet overweg kan met geheugenkaarten.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel