HTC 10 Lifestyle


HTC 10 Lifestyle
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
5,2 inch
Camera
12 megapixel

Pluspunten HTC 10 Lifestyle

 • Hoge afwerking met premium materialen
 • Erg sterk beeldscherm met veel detail
 • Keurige camera met lichtsterke f/1.8 lens
 • Hoge resolutie geluid dankzij DAC

Minpunten HTC 10 Lifestyle

 • Prijsverschil met HTC 10 erg minimaal

De HTC 10 Lifestyle in het kort

De HTC 10 Lifestyle is een uitvoering van het 10-vlaggenschip met een iets minder krachtige processor en iets minder geheugen. Wat je daar in de praktijk allemaal van merkt gaan we hieronder zo goed mogelijk uitleggen.

Mag het iets minder zijn?

De HTC 10 is een vrij prijzige high-end smartphone, zelfs in vergelijking met andere vlaggenschepen. Om daar wat aan te doen kwam HTC in sommige markten met een iets minder krachtige variant. Het verschil valt mee. Zo is er in plaats van een Qualcomm Snapdragon 820 gekozen voor een Snapdragon 652. Deze is op papier inderdaad minder krachtig maar in de praktijk valt het allemaal mee. Stel je wilt echt zware grafische games spelen dan ga je er mogelijk iets van merken. Ook iets minder is het RAM-werkgeheugen. In plaats van 4 is er gekozen voor 3 GB. Dat is nog steeds een erg behoorlijk aantal en we zien het zelfs bij vele andere high-end smartphones.

Geen concessies op cameragebied

Als er weinig verschillen zijn, zijn er veel overeenkomsten. Het zou een uitspraak van Johan Cruijff kunnen zijn maar hij gaat zeker op voor deze HTC 10 Lifestyle. Zo is bijvoorbeeld het Super LCD5-beeldscherm van 5,2 inch groot gelijk. Dankzij z'n Quad HD-resolutie kent die een ongekend scherp beeld. Ook gelijk is de camera met z'n 12 megapixel UltraPixel-sensor en f/1.8 lens. Foto's zijn hierdoor niet alleen bijzonder scherp, ze komen ook nog in het donker goed uit de verf. Bovendien stelt hij ontzettend snel scherp dankzij laser autofocus en beschikt hij over optische beeldstabilisatie. Diezelfde beeldstabilisatie vinden we voorop op de selfiecamera. Onbedoelde bewegingen worden automatisch gecorrigeerd en dat leidt tot scherpere selfies. Hierin is HTC vrij uniek te noemen.

Belangrijkste HTC 10 Lifestyle specificaties

 • 12 megapixelcamera met lichtgevoelige f/1.8 lens en 4K video
 • Scherpe selfiecamera (5 megapixel) met optische beeldstabilisatie
 • 5.2 inch Super LCD 5 scherm met hoge Quad HD-resolutie
 • Ondersteuning voor 4G-internet
 • Octa-core-processor (Snapdragon 652) op 1,8 GHz met 3 GB aan RAM-werkgeheugen
 • 32GB aan opslaggeheugen (uitbreidbaar met microSD-kaartjes)
 • Ingebouwde DAC zorgt voor hoge resolutie BoomSound-geluid
 • Bekijk alle HTC 10 Lifestyle specs

Als muziek in je oren

Waar HTC traditiegetrouw ook goed in is, is geluid. Deze HTC 10 Lifestyle kent weliswaar geen stereo speakers maar wel hoge resolutie 24-bits Hi-Fi geluid. Dat komt door de ingebouwde DAC. Muziek klinkt hierdoor bijzonder goed. Je kunt hiervan ook lang genieten door de batterij met een opgegeven uithoudingsvermogen van 2 dagen. Dat lijkt ons wat aan de hoge kant maar lang zal hij wel meegaan. Eenmaal leeg kun je hem ook snel opladen. Een half uurtje aan de lader is voldoende voor weer een hele dag. Opladen gebeurt trouwens met een nieuw kabeltje; USB Type-C. Handig hieraan is dat het niet uitmaakt hoe je hem in het toestel stopt. Beide kanten werkt. Nooit meer priegelen dus.


Video’s over de HTC 10 Lifestyle

Volgens HTC wordt je met een Desire 10 Lifestyle in je leven een stuk minder saai. Het zal maar dankzij enkele functies van het toestel wordt je leven wel degelijk minder saai. Deze video legt er enkele uit

De HTC Desire 10 Lifestyle moet het duidelijk van z'n uiterlijk hebben. In deze video geven we een eerste impressie


Concurrenten van de HTC 10 Lifestyle

Vergelijk de HTC 10 Lifestyle met deze producten


Praat mee over de HTC 10 Lifestyle