3938


Telefoonboek

In de telefoontoepassing staat naast het tabblad voor de kiezer nog twee voor alle contacten en je favorieten. In de contactenlijst worden behalve gegevens van de SIM-kaart of telefoongeheugen standaard ook contacten van Gmail getoond. Mits je dit account natuurlijk actief gebruikt en er contacten in hebt opgeslagen.

Daarnaast kan de contactenlijst ook gesynchroniseerd worden met Facebook of een ander e-mailaccount. Om het overzicht te bewaren kan worden aangepast van welk account contacten moeten worden weergegeven. En je kunt aanvinken dat alleen contacten met een telefoonnummer worden getoond. Bij het scrollen door de lijst licht telkens de beginletter van een nieuwe groep contacten op.

Messaging

De e-mailtoepassing komt grotendeels overeen met de standaardversie van Android. Dat is mooi want dat betekent dat de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid goed verzorgd zijn. Exchange-accounts, Gmail, Hotmail, Yahoo of overige kunnen worden toegevoegd. Bij overige komt het erop neer dat je alle gegevens handmatig moet invoeren. Op het toestel gelezen en/of verwijderde mails worden netjes gesynchroniseerd met het postvak van je webmail. Ook berichten in zelf aangemaakte online mappen worden binnengehaald op het toestel. Met de laatste update van Gmail kan deze app nu ook over weg accounts van Outlook en Yahoo.

Voor tekstinvoer maakt de Honor net als gewone Huawei-toestellen standaard gebruik van het Swype-toetsenbord. Wat ons betreft één van de fijnste alternatieve toetsenborden. Hiermee kan naast gewoon typen ook tekst ingevoerd worden door over het scherm te vegen. Als extra optie is het eveneens van sleepinvoer voorziene standaard Android-toetsenbord ook nog aanwezig.


Praat mee over dit artikel