Providers melden recordhoeveelheid data rond jaarwisseling

· 1 reactie


Zowel KPN als T-Mobile melden afgelopen jaarwisseling een enorme groei in mobiel internet. T-Mobile zag 42% meer dataverbruik dan vorig jaar en KPN meldt in totaal 7,5 aan terabyte te hebben verwerkt.

Vodafone maakte geen cijfers bekend maar liet eerder al weten geen problemen te verwachten rondom de jaarwisseling. Zij plaatsen op de drukte 10 plekken in Nederland extra zendmasten. Ook de introductie van het 4G-netwerk zorgde voor een betere spreiding van de drukte.

Vuurwerk 2014

Ook T-Mobile profiteerde van haar 4G-netwerk. Binnen het dekkingsgebied maakt inmiddels 25% van haar klanten hier gebruik van. Bij KPN zagen ze tijdens de jaarwisseling vier keer zoveel data als normaal op de dag. KPN verwerkte verder 8,5 miljoen sms-berichten, een flinke daling van de 12,8 miljoen vorig jaar. De afgelopen jaren neemt het sms-verkeer flink af als gevolg van gratis messagingdiensten zoals WhatsApp. Ook zag de groene telecomreus een afname van het aantal telefoongesprekken. Rond de jaarwisseling werden 5 miljoen telefoontjes gepleegd tegen 4,7 miljoen het jaar daarvoor.

Foto: Rene Mensen (cc)



Praat mee over dit artikel